Mi az oka, hogy a fiatalabb férfiak mostanában olyan "hisztisek" kevésbé életképesek, a nők pedig a fordítottja figyelhető meg?
Én szeretem az ilyen nőket.
Azt látom férfiként,hogy a fiatal nők előbb építenek karriert,céltudatosabbak,ambíciók tervek,magas pozi és fizetés, akár már 20-n évesen is van.
Ezzel szemben a férfiak,korosztályom a 20-as, 30-as valami katasztrófa.Komolyan,nincsenek céljaik,tervek sem,se ambíció,himihumi szakokat elvégeznek vagy beletojnak a tanulásba,ergó igénytelenek,mert beérik a kevéssel, meg szobában lakik 5-d magával mint egy egyetemista,utazni sincs igényük.
Ez a baj szerintem,hogy a férfiaknál ezt látom sok esetben csúszik valami.
Tisztelet a kivételnek.
Valószínű a nőknél nagyobb az összetartás, sokban segítik egymást közösségekben, míg a férfiak versengenek, és sokan hamar feladják.
Bár a nők is ki tudják csinálni rendesen egymást, de ez nem az értelmiségiekre jellemző.
Baromira nem figyelhető meg. Általánosan egyre életképtelenebben az egyre fiatalabbak. De nincs ilyen tendencia, hogy a férfiak jobban, mint a nők.
Talán azért nem látod a különbséget, mert azok a nők, akikre a férfi leírásod illik golddiggingből tartják fent magukat, így a külvilág nem érzékeli ezt.
Dunno összes felettem dolgozo nö szingli gyerek nélkül easy fenttartani kartiert pláne ha több nyelvet veszélnek és pc-ben is otthon vannak és jo pár also részről indult.
Sőt ügyvezetőnknek egyik raktáros a völegénye
Én pl hiába dolgozom keményen nyelvet nyomatom hátha szerencsém lesz mert hiába dolgozom ki a belem lehet a nyelvvel máshol szerencsém lesz kitartó vagyok
22/n
Szerintem ennek nem kis részben a hipergámia is az oka. Sok fiú, aki fiatalon a lányokkal sorozatos kudarcokat élt át a párkapcsolat terén, külsőre nem üti meg a kellő mércét, annak már nincs is akkora motivációja/ambíciója a jövőre nézve még akkor sem ha van valamihez tehetsége (amiről nem is tud), mert baromi sok melót és küzdést igényel, hogy az egzisztencia által a top pasik felső 20%-nak akárcsak az alját kapargassák. Minek tanuljon, majd szenvedjen az egyetemen, ha később is max a pénzéért fogja szeretni egy csaj (már ha egyáltalán ez összejön) és megcsalja egy jobb pasival az első alkalommal. Az is nagyon lényeges jelenség, hogy a fiúkat sokkal érzékenyebben érintik a párkapcsolati kudarcok, amelyek depressziót okozhatnak és amelyek kihatnak a motivációra/tanulmányokra. Egy lány pedig szingliként is baromi kiegyensúlyozott, mert az igényelt szexet/futó kapcsolatot bármely egyetemi buliban tudja biztosítani és egészséges mentális állapottal, önbizalommal telve sokkal könnyebb minden akadályt leküzdeni. Ebből a szempontból az is elég mérvadó, hogy a legszexisebb/legszebb csajok mindig top képzéseken tanulnak (BCE-nemzetközi gazdálkodás, SOTE/SZTE-általános orvos stb.)
A külső alapjaiban határozza meg az önbizalmat ezzel együtt az azzal járó sikert és mivel a külső terén a pasiknak jóval nehezebb érvényesülni (hipergámia 80-20-as szabálya miatt) így értelemszerűen a lányok motiváltabbak.
És persze ettől függetlenül az is nagyon igaz - amit fentebb is említettek - hogy ugyanannyi erőfeszítésért/energiabefektetésért és sikerért a pasiknak jóval több követ kell megmozgatniuk, mint a csajoknak. Mert a lányokkal mindenki segítőkész, az egyetemen nincs olyan, hogy egy lány ne kapna azonnal jegyzetet, sok pasi ingyen is korrepetálja őket csak mert lányok:
"áhh semmiség, szívesen segítek neked c̶s̶a̶k̶ ̶m̶e̶r̶t̶ ̶d̶ö̶g̶ö̶s̶ ̶v̶a̶g̶y̶ ̶é̶s̶ ̶a̶l̶i̶g̶ ̶v̶á̶r̶o̶m̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶d̶u̶g̶j̶u̶n̶k̶ ̶e̶g̶y̶e̶t̶ ̶k̶é̶t̶ ̶f̶e̶l̶a̶d̶a̶t̶m̶e̶g̶o̶l̶d̶á̶s̶ ̶k̶ö̶z̶ö̶t̶t̶ remélem sikerül a vizsgád blablabla"
Sokkal elnézőbbek velük szemben az emberek. Elég egy kéjes pillantás és még a legnyűgösebb tárgyfelelős tanárnak is f̶e̶l̶á̶l̶l̶ ̶a̶ ̶f̶a̶r̶k̶a meglágyul a szíve. A munkahelyeken ez pedig hatványozottabban igaz. "Csinos női HR-es kollegina áhh azonnal felvesszük", "itt egy alacsony, unalmas, fejlesztőmérnök na lássuk csak hány év munkatapasztalata van és mennyi nyelven beszél perfekt". Szóval ez az egyenlőtlenség baromira megjelenik a való életben minden téren, amiből a nők elég jól profitálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!