Mit gondoltok az olyan családokról, ahol még az alkoholivás, és annak hatásai is lázadásnak számítanak?
Egyik osztálytársam ilyen családban él, középosztálybeliek, jól élnek, de pl. a szülők számára (inkább az apukának) elképzelhetetlen, hogy a lányuk igyon.
Egy baráti bulin nemrég önszántából ivott vodkát meg sört a csaj, és a vetített filmen, (amin a Hair című musical-t néztük) kitört belőle az "Age of Aquarius" kb sosem láttam még ilyen boldognak és felszabadultnak se suliban se az utcán, számára olyan volt az alkohol, mint valami pszichedelikus drog.
A vicc az, hogy saját elmondása szerint a szülei és ő maga sem semmilyen vallási felekezethez nem tartoznak, őt magát nem nevelték semmilyen hitre, a szülei (megint az apja főleg) megrögzött ateisták.
Maradiak az ilyen szülők, és kicsit álszentek.
Szerintem egy bizonyos kor esetében, már bele kell törődnie a szülőnek ha lemegy 1-2 sör a hétvégén vagy valami rövid, az a gond hogy sok család minta gyereket akar nevelni, és ez baj. Persze mindig jöttek a válaszok személyesen is hogy ha majd lesz gyereked, nem így fogod gondolni, de szerintem meg igen.
Valaki a szájába sem tudja tartani az alkoholt, ebből kifolyólag nem is erőlteti.
Azért az alkoholivásnak vannak ám fokozatai
Lehet hétvégén egy-két sört meginni a haverokkal
És lehet minden hétvégén hányásban fetrengősre részegedni.
A gimis osztálytársnőim között ez utóbbi volt az egyetlen elképzelhető szórakozás, minden héten öntudatlanra itták magukat. Ezek alapján meg tudom érteni a csaj szüleit, nem szeretnék, hogy a lányuk így végezze, ki tudja mi történhet vele a tudta nélkül. A kamasz lányok többségének semmi felelősségérzete nincs, mondom ezt egyetemistaként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!