Ha valaki azért utál meg egy komplett embercsoportot, közösséget, mert egy tagja valamilyen bűncselekményt követett el vele szemben abban mi a logika?
Pl. sokaktól hallani, hogy azért utálják a romákat, mert elkövettek ellene vagy egy hozzátartozója ellen bizonyos bűncselekményt, bűncselekményeket.
Azonban ezt a logikát tovább vezetve, ha egy másik magyar követ el bűncselekményt a sérelmére, akkor a többi magyart is utálnia kellene.
Legalábbis számomra ez lenne a logikus, de nem ezt tapasztalom.
Azt megértem, hogy az elkövető irányába ellenszenvet, akár gyűlöletet érez valaki egy ilyen esetben, de több tízezer, százezer vagy millió embert ezért kollektív megutálni szerint értelmetlen.
Egyébként nem szeretném, ha leragadnánk a romáknál, csak egy példa volt, amellyel találkoztam is, de bármilyen más közösséggel kapcsolatban is áll, a kérdésem.
Most megint mondjuk el az egyértelműt?
Nem mindegy, hogy 100-ból 1 vagy 100-ból 99. Sarkítva. Hogy te is megértsd.
Én nem azért utálok egy komplett "embercsoportot", mert abból 1 emberrel volt rossz tapasztalatom. Azért utálom, mert 1 emberrel sem volt még jó tapasztalatom, aki erősítené a kivételek számát.
Én sem születtem ilyen "csoportutálónak", a tapasztalatok tettek azzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!