Eközül a két becézés közül szerintetek melyik szebb, melyik jobb Krisztinára? Kriszta, vagy Kriszti?
Csak kíváncsi vagyok; hogy pl tegyük fel, most csak eközül a két Krisztina-becézés közül lehetne választani.
Ti melyiket szeretitek jobban, vagy szerintetek melyik szebb, klasszabb, melyiket használnátok szívesebben, hogyha ti akarnátok így hívni valakit; vagy ha pl így hívnának, akkor melyiknek örülnél jobban, ha melyik lenne a becézésed?
Csak kíváncsi vagyok; hogy mások melyik megszólításnak örülnének inkább.
(Nem így hívnak , és a gyerekemnek más nevet tervezek, de egyébként ez is szép, és amúgy én Tinának hívnám, ha lenne egy Krisztina nevű gyerekem, de most tegyük fel, hogy eközül a kettő közül kéne választani, hogy Kriszti, és Kriszta. Szerintetek ebből a kettőből melyik a szebb, vagy melyiket viselnétek el jobban magatokon, vagy melyiket esik jobban kimondani?:))
PL ha tegyük fel, valaki ezt a nevet kapná, és akkor ha már kisgyerek korától vagy Krisztáznák, vagy Krisztiznék? Melyik lenne jobb?:) Melyik a kellemesebb, vagy melyik passzol jobban szerintetek egy Krisztinához, vagy valamelyik esetleg túl kemény becézés, vagy túl lágy? Ti mit gondoltok erről.
Csak nagyon-nagyon kíváncsi vagyok; hogy ti melyiket tartjátok magatokhoz közelibbnek, pl ha így hívni kell valakit, vagy ha pl a ti nevetek lenne.
Vagy például most még eszembe jutott egy gondolat, hogy mennyire szívesen használnátok esetleg becézés nélkül, hogy mást megszólítani Krisztinaként, vagy titeket? :)
Csak érdekel, hogy ki melyiket bírná jobban eközül a két név, két becézés közül. :) Mert én amúgy nem tudom eldönteni, hogy ha tegyük föl, Krisztina lennék, akkor melyik megszólításnak örülnék jobban. (Ha mondjuk ez a kettő variáció lenne.:)) Mást meg meszólítani végülis mindegy, mert ez egy jó név. :)
De ti melyiket használnátok szívesebben, akár magatokra, akár másra, ha tegyük fel, csak ez a kettő lenne? :)
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Én szeretem az emberek teljes nevét használni, becenév nálam úgy játszik, ha kapta valami után.
Morzsi, fóka, kiki (Ő pont Krisztina)..
Szerintem személyiségfüggő.
Egy kedves, segítőkész, ártatlan lány egyértelműen Kriszti, egy vadóc, belevaló, nagyszájú csajszi meg tuti Kriszta
Jesszus.. Elfáradtam ettől a kérdéstől.
A Kriszta tetszik jobban.
Mire végigolvastam én is, mert kb. 20-30 mondaton keresztül kérdezed ugyanazt. Válaszolok:
Az unokatestvérem Kriszta, mert kislány kora óta így hívták a szülei és mindenki más is. El nem tudnám képzelni másként.
A lányom is Krisztina, ő egyszerűen csak Kriszti. Ő is mindenkinek Kriszti. Nyilván van barátnői körben beceneve. Ő sem kislány, 28 éves.
Szóval a lényeg, és amiért válaszolok, egyikük Kriszta, másikuk Kriszti. Így hozta az élet. Teljesen megszoktuk, és ők is.
Engem Krisztinának hívnak, de agybajt kapok a Kriszti becézéstől.
Mindig is Kriszta voltam. A Krisztit félénk, csöndeske lánynak képzelem el, és én korántsem vagyok ilyen. Talán egy kicsit túl nagy is a szám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!