Azért nem nevetséges hogy valaki felnőtt létére ilyenektől fél?
Nem, és elég gonosz dolog csesztetni valakit a félelmei miatt.
A félelem sokszor felesleges, hisz nincs mitől félni, mégis ott van, jobb felkészülve lenni, mint megtámadva és ezzel nem lehet mit tenni. Az éjszakai sötétség eleve félelmetes sok embernek. Belénk van kódolva, hisz a sötétségben nem látjuk mi van, mi leselkedhet ránk.
A filmek nem annyira, de a horrorkönyvek és filmek nagyban támaszkodnak az atmoszférára. Nem a jumpscarektől félünk hanem attól, hogy nem tudjuk, mi következik. A könyvek leírják a fojtó sötétséget, a játékokban, filmekben a sötétségből jönnek elő a gyilkosok. Van, akinek sok egy a nyomasztó légkör, mert mások vagyunk. Van, aki kibírja, van, aki nem. Akinek sok, az talán amikor a sötétséget nézi eszébe jut a nyomasztó érzés, talán a tudatalattia elhiteti vele, hogy valami visszanéz rá. Emberi viselkedés, ez van.
A félelmet nehéz szabályozni. Én félek a magas helyektől, nem tudom miért, és nem tudom csak úgy kikapcsolni, bármennyi időt is töltök magas helyeken. Van, aki a sötétségtől. És van, akit kissé talán felzaklatnak a filmek, ettől fél, talán a film után rémálmai lesznek (hisz az agynak fel kell dolgoznia a látottakat). Ez nem nevetséges, és kegyetlen az, aki kinevezi azt, aki fél. Hidd el, ő nem akar félni.
2 fő dolog az égen: Nap, Hold.
Mind a kettőnek vannak hatásai.
A Nap éltet.
Honnan tudod:
-hogy a sötét nem egy másik sík (vagy mi) a mi világunkban?
-hogy a sötétben nincs egy másik sötétség?
-hogy minden igaz, ami a könyvekben van?
És azt tudtad, hogy az ember valójában bevonza azt, amire erősen gondol?
Mindentől függetlenül, csak átlagosan kérdezem. 🙂
Amúgy elmúltam 20 pár éve és ami ilyesztő attól ugyanúgy megilyedek. Kivéve, ha ideges vagyok és eléggé össze vagyok szedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!