Félelmetes! Egy kis statisztika! 810 Fb ismerősöm van, ebből 404 "már" egyedülálló,126-ról pedig tudom, hogy csalják egymást. Mi van az emberekkel?
A statisztikában vegyesen állnak a nemek aránya.
Föleg 40 felett válnak az emberek egyedülállóvá,de mindenre van példa kortól függetlenül.Szerintem ez borzasztó!
Áskálódás??? Titkok ismerése??? Jaj ne már!Te tuti nagybárosban élsz!
De ami a leegfontosabb,hogy nem is olvasod el a korábbi hozzászólásokat/hozzászólásomat!
De a kedvedért leírom újra.
Tehát: Ha akarom ha nem.. aki falun él az tud,lát,hall mindent! Nem tudom,hogy a többi falun élő ezzel,jogy van.. de ez akkor egy ilyen speciális falu.
Ha reggel megyek munkába,már eleve azt tudom,hogy este kit vitt a mentő,ki halt meg, kit smárokt a pályán, ki és miért szakított stb dtb stb.. És ezek az itt élő emberek egyáltalán nem titkolóznak,mert kiínak,megosztanak mindent facebookon.Tehát ergo semmit nem kell áskálódnom mert a kész tények sajnos a szemem előtt vannak.
Mellesleg szerintem én sem vagyok kivétel a helyi társadalom előtt...sőt,tudom,hogy nem. Nem olyan rég szakítottam a párommal, tényleg nem vertük nagy dobra, de ha találkozok valakivel a köszönés helyett azt kérdezik kivétel nélkül,hogy nem vagytok már együtt? Amikor egy párt alkottunk pedig minden nap azt kérdezte kb 121 illető,hogy mikor költözünk külön házba bla bla.. na meg a facebook.. ha ő vagy én egy melankolikus idézetet posztoltunk ki mert például rossz napunk volt valami miatt, másnap már 89 ember suttogta,hogy tuti szakítottunk.
Egyszerűen durva na a falusi élet!Itt nincsenek titkok, max nyílt titkok..
No igen, és minden ismerősöd megosztja a kapcsolati státuszát? Nekem ez fura, mert az én ismerőseimnek kb. 10%-ánál látok kapcsolati státuszt nyilvánosra állítva. Egyedülálló státuszt pedig csak 20 éven aluliaknál. Afelett már valahogy mindenki magánügynek tartja.
Hogy falun mindenki tud mindenkiről mindent? Hát igen, tőlem is megkérdezték anno, ketten is :D hogy "te tényleg különmentél a férjeddel?". Mondtam, hogy "aha, úgy 5 éve". Ennyit a falusi pletykákról. :D
Hát akkor az elég szolíd falu! Örülj neki,hogy ott egész más a helyzet. De mondom... most miért találnám ki.. ha valami történik, másnap reggel már tudok mindent eskü.
Az ismerőseimre visszatérve.. igen...80%-ban mindenkinek nyílvános a kapcsolati státusza.. nekem sem titok, és az exemnek sem.. itt akkor ez a divat vagy a fene tudja.. amúgy meg miért kéne elrejteni,titkolni?
Azt ugye tudod, hogy a Facebook eredetileg egy egyetemi "társkereső" volt... akkor volt jelentősége a kapcsolati státusznak, most már nincs. Az ismerőseid (akik tényleg az ismerőseid) úgyis tudják, akik meg távoliak, azok nem. Nekem mellesleg az is fura, mert az ismerőseim elég jelentős részével nem élek egy településen... gyerekkori ismerősök, egyetemi csoporttársak, munkahelyi kapcsolatok... a világ minden részén élnek (szó szerint). Csak kb. az ismerőseim egyharmada helybéli.
Persze ha te soha életedben nem mozdultál ki a fura kis faludból és nem ismerkedtél más emberekkel, akkor érthető, hogy ennyire érdekel az életük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!