Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utálom a kézfogást. Miért...

Utálom a kézfogást. Miért akkora baj ez?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok, és amióta az eszemet tudom kerülöm a kézfogást. Akik ismernek, tudják, hogy ,,Heló, szia" azt jól van.

De pl. apám vendéglátóhelyet üzemeltet, jönnek a törzsvendégek, azoknak is heti szinten el kell mondanom, hogy ne nyújtsa a kezét, nem szeretek kezet fogni.

Ki tudja hova nyúlt a kezével, mit fogott meg. Mindig úgy érzem, hogy azonnal kezet kell mosnom, ha valakivel kezet fogni kényszerülök.

Amúgy is köröm/bőrrágós vagyok, ezért sem jó kezet fognom, mert beviszem a számba a sok bacilust.

Miért akkora baj ez?

20/F

2019. júl. 29. 17:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
37%

Megoldás - ne rágd a körmöd és a bőröd, mert amúgy gusztustalan. Ilyen kezű emberrel undorító a kézfogás, tehát nem is akkora baj, ha visszautasítod.

Ellenben a tirpák te leszel. Meg a kényes kisasszony is.

Komolyan, hova lettek a férfiak?

2019. júl. 29. 17:56
 12/27 anonim ***** válasza:
65%
Mr. Monk, maga az???
2019. júl. 29. 18:29
 13/27 anonim ***** válasza:
37%
Inkább szokj le a köröm/bőrrágásról, mert undorító!
2019. júl. 29. 18:36
 14/27 anonim ***** válasza:
69%
A férfi az, aki minél több pötsös kezet megfog undor nélkül? 😃
2019. júl. 29. 20:30
 15/27 anonim ***** válasza:
11%

14

Magadból indulsz ki, p öcsös kezű?

2019. júl. 29. 20:36
 16/27 anonim ***** válasza:
7%

A kézfogás nem csak üdvözlési módszer, de már önmagában üzeneteket rejt attól függően, hogy milyen erejű, ki kezdeményezi, meddig tart.

Ha ezt valaki megtagadja az kb olyan üzenetet sugároz, mintha nem köszönnél falun a neked köszönő embereknek.

Persze mindent ki lehet magyarázni félelmekkel és hiedelmekkel, de attól még szociálisan elkülöníted magad. Ennél még az is jobb, ha kesztyűt húzol.

2019. júl. 29. 21:42
 17/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem, nő vagyok, hála istennek, ilyenkor előny, ha nem akarnak kezet fogni velem. Itt is volt olyan fazon, aki leírta, hát minek mosson kezet pisi után, a pötse tiszta... nem irigylem a kérdezőt. Rengeteg sok retek ember van.
2019. júl. 29. 22:01
 18/27 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező. De gondolom a telefonod simán nyomkodod két kéz rágicsálás között? Na. Azon van a legtöbb retek.

Én simán fogok kezet emberekkel, de meg is tanítottat rá otthon, hogy ne piszkáljam az arcom, ne vegyem a kezem a számba, ne nyúljak az alfelemhez és kajához kézmosás nélkül. Néha mondjuk nincs esélyem kezet mosni (természetben kint ragadva, vagy a takarító cseszett feltölteni a szappant stb) na hát ekkor óvatos vagyok, de ennyi koszbevitel meg kell. Nem is szoktam beteg lenni, hiába köhögnek arcba a járványosok.

Az ilyen kis kényes lányokon jót szoktam nevetni.

2019. júl. 30. 04:12
 19/27 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok. Nem csak a bacilusok miatt nem fogok kezet. Utálom az embereket.

Kéz rágicsálás? Mióta van beceneve? Jaa, langyi vagy?

Elmondom neked, 10-ből 9 ember rágja a körmét vagy bőrét. Stressz. Főleg a hozzád hasonlók miatt.

2019. júl. 30. 08:21
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Mi a probléma, leszámítva azt, hogy nem tiszteled magad? Már van megoldásod, elmondod, hogy nem fogsz kezet.
2019. júl. 30. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!