Az ilyen embereknek mi bajuk van?
Ezen az oldalon találkoztam már pár fura egyénnel, ill. a való életben is van egy rájuk nagyon hajazó ismerősöm. Konkrétan azokról a fajta emberekről beszélek, akik mindent véresen komolyan vesznek, meg még amiatt is vérig sértődnek kb., ha valaki csúnyán néz rájuk...Ami amúgy nem is igaz, csak ezt is ők képzelik be maguknak.
Épp tegnap volt egy ilyen kérdés is ebben a kategóriában, ahol a kérdés kiírója arról panaszkodott, hogy ki akartak ülni sütögetni a családjával és egy ismerőse mondta, hogy náluk nagy vihar van, szóval küldi oda nekik az esőt. El is kezdett náluk aznap esni, szóval átrakták volna másnapra a sütögetést, de ismét esett és másnap ismét írt neki az ismerőse és megkérdezte, hogy "ugye most se tudtatok sütögetni?", és a kérdező ezt úgy értelmezte, hogy az ismerőse egy bunkó paraszt, aki rosszat akar neki, meg hogy tudja is róla az ismerős, hogy egész nyáron sehol se volt, szóval biztos még ezt a sütögetést is sajnálja tőle. De az egészben a legdurvább, hogy szinte minden válaszoló a kérdezőnek adott igazat, meg valahogy szóba hozta, hogy az ismerőse amúgy valami balesetet okozott ezelőtt, amiben a barátnője megsérült és elvesztette az emlékezetét és emiatt ő is írhatná azt a srácnak, hogy ennyi erővel ő miatta meg majdnem meghalt a barátnője és erre is azt írták a válaszolók, hogy "ezaz, mondd meg neki, hogy reméled, elhagyja a nője", meg ilyenek. Közbe csóri gyerek csak (gondolom vicceskedve) annyit írt, hogy küldi az esőt hozzájuk....Mellesleg felénk gyakorta mondják ezt, a szüleim is amikor a közeli megyékben lakó rokonainkkal telefonálnak és pl. mondják, hogy náluk most nagy vihar van, nálunk meg még nincs, mindig mondják, hogy "Na akkor küldjük nektek a vihart!" és soha senki nem sértődött még meg ezen.
De pár hete szintén ebben a kategóriában láttam egy másik kérdezőt is, aki szinte full ugyanilyen volt személyiségre, lehet ugyanaz amúgy a két személy XD Neki az volt a problémája, hogy a munkahelyén volt egy megbeszélés és beült egy nála alacsonyabb csaj elé, az előadást tartó pasi meg szólt neki, hogy legyen szíves, üljön hátrébb, mert nem látnak tőle a mögötte ülők, erre a kérdező vérig sértődött, hogy biztos arra értette a pasi, hogy dagadt és azért nem látnak tőle, meg ilyesmik. És az egész kérdést olyan drámaian fogalmazta meg, hogy ilyeneket írt benne, hogy "Még sosem engedett meg velem szemben senki se ilyen hangnemet", "Annyira megaláztak", stb. És mindezt azért.....mert szóltak neki, hogy a mögötte ülő alacsony emberek nem látnak tőle :D
És mint mondtam, a való életben is van egy ilyesmi ismerősöm, ő konkrétan még azon is megsértődik, ha szerinte valaki nem jó szmájlikat küldözget neki messengeren...Én pl. egy közös ismerősünktől hallottam vissza, hogy a csaj szerint milyen bunkó, fellengzős egy ember vagyok, mert múltkor írt nekem valamit messengeren, én meg nem tudtam rá igazán mit válaszolni, ezért elküldtem egy sima mosolygós arcot és ő ezt úgy értelmezte, hogy gúnyolódok rajta...
Szerintetek az ilyen emberek mit éreznek? Miért látnak bele minden ártatlan dologba ilyeneket, hogy a másik ember gúnyolódik rajtuk, meg rosszat akar nekik? Hogy lehet az ilyen embereket "visszazökkenteni a valóságba"?
Az első esetben tényleg tahónak tűnik az ismerős.
A második esetben túlkombinálta a kérést az illető.
Istenem még mindig a szerencsétlen sütögetős kérdezőn vagy kiakadva? :D
Az emberek különbözőek, különböző dolgok miatt sértődnek be, különböző dolgokat tartanak viccesnek/komolynak. Csak mert te viccnek veszel valamit, más nem fogja annak.
A sima mosolygós arc sok társaságban a passzív-agresszív "menj a francba" jele. Ha valaki nagyon várja a sütögetést, el is mondja neked és erre te azt mondod remélem elcsesződik az egész...igen, lesz, aki besértődik. Mert pl. nem vagy olyan kapcsolatban vele, hogy a beszólogatós poénok menjenek.
Egyébként önbizalomhiány és önutálat miatt is beleláthatnak ilyen dolgokat. Ha eleget bántottak, röhögtek ki a hátad mögött akkor úgy fogod érezni, hogy mindenki utál és nem veszed észre a viccet/ártatlan megjegyzést. Példa? A nő aki besértődött mert "lekövérezték" valószínűleg nem a semmiből jön a védekezés az ilyenek ellen. Amúgy meg félreértés bumm.
Nem a te feladatod, hogy visszazökkensd őket. Ha rájönnek, hogy nem mindenki utálja őket rájönnek, ha nem nem, te nem tudsz segíteni se azzal, hogy elmondod neki hogy ez csak egy ártatlan megjegyzés volt (mert tapasztalat, ilyenkor az ember azt gondolja hogy csak hazudsz) se azzal hogy leordibálod őket mert csak még egy réteget ráhúzol az áldozat-komplexusukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!