Úgy fáj de úgy érzem nem tudok semmit tenni ellene. Tanácsok?
Már jó ideje táncolok (hip-hop) nagyon komolyan veszem, és szerintem jól is megy. Azt terveztem hogy a jövő évtől neki vágok a versenyzésnek, viszont félév körül az edzésen az egyik mozdulatnál a térdemről letört a porc, és részlegesen elszakadt az izom. Megműtöttek vele és ebben a félévben nem is táncoltam. A doki mondta hogy ha már ennyi is megeröltető a lábamnak (hogy csak a fellépő táncokat gyakorolom) akkor el kell felejthetem a versenyzést, ha nem akarok véglegesen lesérülni. Én megértettem és elfogadtam, de mégis annyira fáj hogy azt a dolgot amit imádok csinálni, és ráadásul jól is megy, nem űzhetem versenyszerűen. Tanácsok hogy jobban érezzem magam?
L
Úú sajnálom.
Sajnos a hip-hop nagyon káros tud lenni a z ízületeknek. Sok barátnőm küzd azzal amivel te is. De figyelj. Jobb a nem kockáztatod a tested épségét, de ez nem azt jelenti h a táncot is fel kell adnod.
Én a helyedben felkeresnék egy szakembert, akár gyógytornász, akár fizikoterapeuta, és kivizsgáltatnám magam. Még ha akkor nincs is semmi bajod, ő fel fogja mérni a tested állapotát, a gyengébb pontjaidat. Ezeket speciális gyógytornával erősíteni is tudod, de ezt majd ő elmondja.
Ettől függetlenül el kéne gondolkodnod azon, hogy csak a hip-hop érdekel, vagy más fajta táncok is. Ugyanis hiába nem versenyzel, még pár év hip-hop, és a járás is fájdalmas lesz.
Nézz videókat különböző műfajokról, próbálgasd hogy melyik fekszik, melyiket tudnád csinálni.
Sablonosnak hangzik, de a versenyzés tényleg nem minden. Akár egyszerű fellépések él is érezhetsz boldogságot.
Remélem tudtam segíteni, tényleg nagyon sajnálom ami Veled történt. Sok sikert!
En jobban ki lennék azon akadva hogy lànykent kb olyanok az izületeim meg terdem mint egy 80 evesnek. Mi lesz akkor kesöbb?
Vagy csakazert is megmutatom hogy megy a tanc szindromas vagy?
Csak mert ilyen szindromam nekem is volt mikor bordatörötten jött ràm a fittnesselhetnék meg bulizas. Holott kötelezörn feküdnöm kellett volna mert azt mondtàk jelenleg a tüdömet is àtszurhatja mig nem forr össze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!