Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mibe éri meg jobban az emberne...

Mibe éri meg jobban az embernek belefektetni az energiát? Az erősségeibe vagy a gyengeségeibe?

Figyelt kérdés
Tehát ha mondjuk egy olyan ember vagyok, aki nem tud több dologra fókuszálni, de egy dologra viszont nagyon mélyen, akkor érdemesebb azon dolgozni, hogy kifejlesszem a multitasking=többfelé koncentrálás képességét, vagy hagyjam a francba és inkább keressek olyan időtöltést, ahol mély megértés, koncentráltság kell? Nem kifejezetten ez a példa a kérdés lényege, csak szemléltetni akartam, hogy mire gondolok.
2019. júl. 9. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Az erősségekre szabad csak fókuszálni. Ha az erősségeinket helyesen kezeljük, az ún "gyengeségek" is megoldódnak, vagy lényegtelenné vesznek.
2019. júl. 9. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Még annyit, első válaszadó vagyok, hogy az álatalad felhozott "multitasking" vs "elmélyülés" témájár annyit, hogy tégy úgy, ami a legjobban szolgálja az érdekeidet.

Azaz ha pl egy telefonos ügyfélszolgálaton dolgozol, akkor oda kellhet a multitask vagy ha nem megy, akkor hagyd ott azt a munkahelyet és keress egy olyat, ami a személyiségedhez illik. De ez szintén csak példa volt.

2019. júl. 9. 23:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Van sok fontos képesség, amivel legalább egy alapszintig érdemes elküzdeni magad. A példádat folytatva, ha valaki nagyon nem tud többfelé figyelni, akkor nem fog tudni például autót vezetni. Persze lehet enélkül élni, de valószínűbb, hogy megéri kicsit rákoncentrálni a dologra. Attól is függ persze, hogy mennyire fontosak a ráépülő dolgok: ha Budapest belvárosában laksz, akkor simán tudod nélkülözni az autót, míg egy kis faluban nagy segítség lehet.

Ugyanígy példaként lehetne említeni a számolást (ne csapjanak be a boltban, ki tudd számítani, hogy 77 g ételben mennyi a kalória, ha 100 g-ra van megadva, megértsd, hogy hogyan működik a hitelkamat stb.), értő olvasást, de biztos van még sok, nem ennyire alap példa.

Ha ez megvan, akkor ezen túl már inkább az erősségeid kiaknázási lehetőségeit érdemes keresni. Onnan tudod, hogy van-e valamilyen kritikus gyengeséged, hogy ha van, akkor lépten-nyomon belebotlasz. Pl. több terved ott akad el, hogy a gyenge kommunikációs képességed miatt képtelen vagy egy telefonhívást elintézni.

2019. júl. 9. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Erősségekre. De mellette a gyengeségekre is, főleg ha azok hatással lehetnek az erősségekre.
2019. júl. 9. 23:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Szerintem szabályozott körülmények közt, ahol figyelnek az emberre, segítik a változás elérését, akkor a gyengeségeibe. Önálló, társadalmi körülményeknél azonban az erősségeibe. Azért, mert a fordítva történne, akkor a társadalom hiénái ráugranának, és a gyengesége miatt szétszednék.
2019. júl. 10. 06:37
 6/7 anonim ***** válasza:

hiperaktív és figyelem zavaros vagyok, van hogy az előző mondatomat elfelejtem, a multitasking nálam elég necces

mégis én ezt a dolgot az előnyömre fordítom és kihasználom, hogy 1 dologra nagyon rátudok fókuszálni

amit te gyengeségnek tartasz azt megfelelően használva, akár az erősséged is lehet

viszont a kérdés, hogy erősségbe vagy gyengeségbe érdemes e fektetni...abba érdemes ami számodra fontos

én pl fontosnak tartom a negatív tulajdonságaimon való javítást, esetleg megszüntetést, de mellette az önfejlesztést, tanulást, hogy még "erősebb legyek"

mind2-be érdemes időt fektetni, de a helyzet dönti el, hogy melyikbe mikor mennyit

2019. júl. 10. 07:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Leginkább az erősségeinket kell továbbfejleszteni.

Néha jönnek olyan dolgok, amikor elengedhetetlen, hogy a gyengéiddel is foglalkozz.

Nekem a kommunikáció volt ilyen. Hiába vagyok nagyon jó az elmélyülős munkákban, emberekkel is kell tudnom bánni, jól kell szerepelnem az állásinterjún, és a többi...

2019. júl. 10. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!