Roma srác vagyok és nagyon jó vagyok történelemből, illetve biológiából milyen irányba érdemes tovább tanulnom?
Esetleg tanárképző főiskola.
Vagy történész, vagy biológus.
Biológus. Van egy nagyon tehetséges roma kutatóbiológus srác Karcagról, Horváth József. Találsz cikkeket róla a neten. Ha attól tartanál, hogy a származásod miatt nem tudnál érvényesülni, itt az ellenpélda.
Egyébként meg én sehol sem tapasztaltam, hogy az értelmes cigányokat diszkriminálnák bárhol is. A legjobb barátnőm is roma, idén diplomázott. Most volt a diplomaosztó, de már van munkahelye. Az én szakomon is van több cigány fiú, soha senki nem bántotta őket. Ilyen körökben senkit se érdekel a származásod, csak hogy mennyire tudod intelligensen előadni magad.
Én mindenképpen a természettudomány(oka)t ajánlanám a történelemmel szemben. Alapvetően sokkal többet lehet vele keresni, főleg ha nem egyetemen/ állami szektorban helyezkedsz el. Nem beszélve, ha külföldi munkavállalás/ tapasztalatszerzés is szerepel a terveid között.
Esetleg a vegyész, gyógyszerész szakot ajánlom még.
Tanárképzőre - szerintem - ne menj. Nem a romaságod okán, hanem elég nagy szívás mostanság - akár az anyagi elismertsége, akár a társadalmi presztízse...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!