Mit kell "ezekkel" tenni?
Én ilyen helyen nőttem fel, ezek akkoriban annyit foglalkoztak velünk 9-12 évesekkel, amennyit mi velük, és azok a lépcsőn ülve szúrták magukat a 2000-es évek elején, ez volt. Le kellett nyelni a szülőknek is hogy az akkori rendezett környékre azért jöttek ide, mert csendes, és az üzleteléseiknek is kedvez.
Egyedül azt nem szerettük amikor ott hagyták a sörös doboz alját, meg a fecskendőket. Ezt leszámítva köztük voltunk szinte mi is. Nekik úgy nem volt életcéljuk már, többnyire egykori gyermekvárosi lelenc kölykök voltak, akiknek ez volt a szabadság. Hiába mondják a dolgozó, rendezett életű magyarok hogy jó dolgukban váltak ilyenné, és ezt komolyan is gondolják :)
Csak épp valaki már 7 évesen fel nő mert olyanok a családi körülmények.
A gyerekeiteket pedig úgy neveljétek, hogy ez is az élet része, és igyekezzenek erős emberré válni, hogy ne kelljen úgy élniük, mint akiket látnak. Ezek valós problémák és tanulságosak.
Sokan irtóznak tőlük, félelmetesnek tartják ezt a jelenséget amit magukkal hoznak, én meg ugyanúgy leülök egy ilyen mellé, a villamos megállóban mondjuk.
Gondolom mindenkit zavar a dolog, a közösségnek össze kell fognia!
A lényeg az, hogy érjétek el, hogy állandó rendőri (vagy legalább polgárőri) jelenlétet biztosítsanak nektek!
Tehát én összeszednék pár embert a környékről, akivel a házfenntartóhoz fordulnánk, hogy lakógyűlésen legyen ez megbeszélnivaló dolog, alkalomadtán még aláírásgyűjtés is lehet.
Nameg a polgármesternek, a rendőrségnek, és a polgárőrségnek is írnék kérdést, hogy mi lenne a közösség teendője annak érdekében, hogy állandó jelenléttel biztosítsák a környéket.
Tehát informálódj és szervezz közösséget!
Nálunk (Kaposvár) van olyan hely, ahol állandóan ott a rendőr (sávház), pont az ilyen kábszisok miatt, meg rengeteg a családi erőszak és hasonlók. Nem is mernek az utcán herbálozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!