Normális az, hogy már júniusban ilyen meleg van?
Én kertes kégliben élek, de itt se sokkal jobb a helyzet, mivel egész nap telibeveri a nap, kösznöhetően annaka vén kecskének, aki fafóbiában szenvedett, és a ház környékén nincs egy darab fa sem. Még a füvet is ki gyomirtózta.
A meleggel még nincs olyan nagy gond, ez a váltakozó vihar, kánikula a baj.
Szépen emelkedik majd a vízszint. Mi lesz 50 év múlva, ilyen ütemben?
Tégla lakás és az emberek nyitva tartják az ablakaikat napközben (akkor is, ha nincsenek otthon), redőnyt nem engedik le, így jól átmelegszik az egész ház. Én hiába szellőztetek kora reggel és engedem le a redőnyt.
Este meg növelem a villanyszámlámat, máshogy nem lehet kibírni.
Teliaszfalt helyen lakom, reggel 5-6 között sincs hűvös. Ráadásul irtó zaj, így képtelenség nyitott ablaknál aludni.
Amúgy ez a nyár sajnos olyan lesz, mint a 2015-ös. :(
Már várható volt, hogy lesz még egy ilyen.
Attól függ, odahaza "falun" tök jól bírom, kifejezetten élvezem ezt az időjárást. Viszont Pesten dolgozok, itt elviselhetetlen. Tegnap kellett sétálnom pár km-t a legnagyobb hőségben, azt néztem, hogy teljesen elmebeteg volt, aki kitalálta, hogy mindenhonnan tüntessük el a fákat, nehogy még a végén legyen egy kis árnyék.. a betondzsungel meg nyilván okádja a meleget, elviselhetetlen.
Aztán délután hazamegyek, kiülünk a párommal a kertbe a fák alá egy doboz radlerrel, és élvezzük a jóidőt, ott nagyon kellemes. Éjszaka pedig fincsi hűvös levegő jön be az ablakon, jobban alszok, mint valaha.
Családi házunk van, Bp. agglomerációjában lakunk, családi házas övezetben. Mi körbeültettük fákkal a házat, igazi oázis.
Nincs klímánk, de én azt mondom, árnyékolással is csodákat lehet tenni. Nagyon jó, abszolut kicsit sem fényáteresztő sötétítő függöny van mindenhol, és ahogy a házat körbejárja a nap, úgy húzom össze őket. Ablak becsuk. Este kinyitunk mindent, átöblítjük az akkor már csak huszon fokos levegővel, egész éjjel nyitva az ablakok. A hálószobánk a kertre néz, éjjel tódul be a finom, friss, növény illatú levegő.
Amúgy most ez az időjárás valami Atlanti óceáni ciklon által beengedett Afrika felől jött feláramlás, szóval szaharai levegő. Gondolom, nem lesz így egész nyáron, csak most így jött ki. Volt, amikor pont aug. végére esett egy ugyanilyen, tán 2012-ben. Akkor is ilyen oka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!