A 15-20 évesek mit fognak majd dolgozni?
Jártál te már iskolák környékén az utóbbi 5-10 évben? Mert láthatóan fogalmad sincs a tizenévesekről. Tudod, 15 év korrepetálással a hátam mögött én iszonyatosan örültem volna, ha ebben a korosztályban mindenki tanulni, meg fejlődni akart volna. Sokakat még egy nyamvadt érettségire sem lehet rábeszélni, mert "az csak felesleges időpocsékolás". De mesélhetnék arról az elképesztően tehetséges 8.-as gyerekről is, aki informatikából az évfolyam legjobbja volt, de inkább elment kőművesnek, mert "ahhoz nem kell olyan sokat tanulni".
Való igaz, hogy a hozzáállásban - elsősorban a pályakezdő munkavállalóknál - sokaknál óriási problémák vannak, amiknek nagy része nevelési okokra (vagy inkább a nevelés hiányára) vezethető vissza, de én attól nem félek, hogy itt 20-30 év múlva mindenki doktorit végzett tudóssá válna. ;-)
Ababn pedig nincs semmi elítélendő, hogy az ember inkább dolgozik kevesebbet több pénzért. Ki az, aki azt mondaná, hogy jobban szeretne napi 8 helyett 12 órát dolgozni, 150 ezer helyett 80 ezres fizuért?
Nekem az álommunkám a Location Manager, de a turizmus legtöbb szaka is érdekel, valamint a filmezéssel is vannak terveim.
A barátaimnak, akik már tudják, milyen pályán folytatnák, ilyen terveik vannak: sebész, állatorvos, varrónő, pilóta, stewardess, fordító, tanár, cukrász.
Szerintem felesleges az aggodalmad, nem fognak az ókor óta létező szakmák egy generáció alatt eltűnni.
18/L
@11:00
Nem sokat változtat az eredeti véleményemen.
"Ezekből a mai kölkökből nem lesz semmi" értelmetlen közhely puffogtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!