Te hogy dolgoznád fel, hogy kidobtál hét évet az életedből kb. a semmiért?
De igen, hatalom! Gondold végig, miért volt JÓ ez a hét év! Mit tanultál? Nem csak a tananyagra gondolok.
Buddhista filozófia segíthet, olvasgass.
Akármilyen volt a múlt, jó vagy rossz, teljesen mindegy, mert elmúlt. Soha nem jön vissza. Ezt tudatosítsd. Soha nem jön vissza, így teljesen felesleges rágódnod rajta, csakis előre tekints. Mi a következő lépés?
Vagy is a pénzakadémiát.
Ha ez meg nyugtat én 2 évet vettem el az életemből egy sulival aminek semmi értelme.
Sok sikert és kitartás.
21F
Nem is szeretnél szoftverfejlesztőként dolgozni?
Én egy sz.ros 1 éves, iskolarendszeren kívüli OKJ-n tanulom, én mára nem hiszek benne, de sokak szerint ezzel is lesz majd szakmabeli munkám. Akkor Neked diplomával, tapasztalattal miért ne? Akár Pesttől távolabb is!
Ha nem szeretnél az lenni, nem szóltam!
Egyébként 19-25 éves korom között én "elpocsékoltam" rengeteg időt. Többszázezer foritot (talán van millió is) pazaroltam zsákutcákra, már munka mellett rengeteg szabadnapot pazaroltam vizsgákra, állásinterjúkra.
Rengeteg hétvégi napot vagy estét pocsékoltam, amikor a különféle képzések voltak és az autóvezetés-órák.
Mindent összeszámolva konkrétan amióta dolgozom, nem sikerült félretennem, hanem fogyott a pénzem.
Amikor megszűnt egy bizonyos probléma, azonnal elhúztam dolgozni, volt pénzem, amit azt hittem, befektetek a jogsiba és tanfolyamokba. Volt energiám, és hitem, amit azt hittem, befektetek.
Az a gond, hogy mára összetörtem és reményemet veszítettem.
Fel fogom dolgozni az elpocsékolt 6 évet, ha és amennyiben lesz egy olyan állásom, ami mellett félre tudok tenni és visszajön a pénz, ha és amennyiben sikerül valaha kitörnöm, ha és amennyiben legalább pár évig lesz szabadidőm, megismerem, milyen az, ha az embernek van hétvégéje és a szabadnapjain pihen.
Nehéz ez.
Fel a fejjel.... Valahogy! ;)
Nem tudom merre laksz, te jobban ismered a lakóhelyed környékét, viszont szerintem "Kb. sajnos a gyártósor, és az adminsztratív munka" között van még más lehetőség a diplomáddal.
Pl rendszergazda (iskola, önkormányzat, üzemek, raktárak, stb), végezhetnél egy kiegészítő képzést és elmehetnél informatika tanárnak iskolákba tanítani.
Aztán van még az a lehetősség is, hogy távmunkázol: freelancer.com és hasonló oldalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!