Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az életemmel? 22f

Mit kezdjek az életemmel? 22f

Figyelt kérdés
Teljesen határozatlan vagyok, nem tudom mivel szeretnék foglalkozni az életben.Nem tudom mi lesz így velem,de eléggé el vagyok keseredve. Nagyon lusta vagyok és ezen sosem tudtam meg nem is akartam változtatni, és szerintem ez a probléma forrása. Mindenhez lusta vagyok, csak lazsálni meg szórakozni szeretek. De viszont valamit kezdeni kell az életemmel. Eddig kb 1 évet melóztam, legtöbbet gyárban , és elegem lett belőle. Középsulit befejeztem ,de nem értek a szakomhoz (villanyszerelő) úgyhogy semmihez sem értek. Így csak jelenleg a fizikai, rabszolga munkák jutnak nekem.Azt meg megfogadtam hogy soha életemben nem fogom többet csinálni, eleget láttam meg kaptam belőle hogy rájöjjek hogy utálom. Egyetemről is gondolkoztam már , a biológia érdekel,de azzal nem megyek később semmire mert azzal nemigen lehet elhelyezkedni. Programozó, informatikus szak az meg nagyon keresett szak és azzal jól is lehet keresni de viszont oda meg kötelező matekból felvételizni és az baromi nehéz. Tanulgattam egy kicsit a matekot de nekem a matek soha sem ment. Nem merek belekezdeni mert nem tudom mi vár rám az egyetem során. A tanulás sem az erősségem. Nem vagyok benne biztos hogy végig tudnám csinálni azt az egyetemet.Tegyük fel hogy rengeteg időt beleölök a gyakorlásba matekból meg még pénzt is és a végén még lehet be sem jutok egyetemre.Mert nagyon könnyü elszúrni a matekot. Középsuliban úgy volt hogy amit nem értettem elméletből bemagoltam, de a matekot érteni kell és nem lehet magolni, egy számot vagy egy jelet elszúrsz, már buktál is a vizsgán. És velem ez középsuliban szinte mindig megtörtént matekból. A biológia az ami érdekel,szeretek az élőlényekről tanulni,főleg az állatokról,de mást is szívesen tanulok ami biológia. A harmadik dolog amiről gondolkoztam hogy valami pár hónapos tanfolyamra íratkozok, csak hogy legyen valami szakma a kezemben és hogy utána el tudjak helyezkedni egy normális munkahelyen. Hogy végre ne csak a legalja munkákat végezhessem, hanem olyat is amihez valamilyen szintü tudás kell. Van eszem , de nem szeretek tanulni sem , de dolgozni sem. Ezt mind a lustaságom okozza.De ez nem mehet így tovább.. Mi lesz így velem?
2019. jún. 17. 15:57
 1/4 anonim válasza:
Helyetted sajnos senki nem tudja meghozni ezeket a döntéseket. Egyébként az írásod alapján nekem intelligensnek tűnsz annyira, hogy tanulásban gondolkozz. Ha úgy gondolod, hogy nem megy a matek és tényleg ennyire lusta vagy, az infot nem ajánlom, sok ismerősöm szenved vele, pedig érdekli őket. Ha egyetemre mész, olyanra menj, ami érdekel legalább, mert azt is fogod még kicsit utálni miatta, napi 10x azt gondolva, hogy hagyod a fenébe. Ehhez kitartás és elhatározás kell, befektetett energia. Én is nagyon lusta vagyok amúgy, de nekem a tanulás pl jól megy. A biosszal meg szerintem el tudsz helyezkedni csak nyitott szemmel kell járni. A tanfolyam is jó lehet, keress esetleg valami szakmát ami érdekel és úgy gondolod tudnád élvezni a munkát vele. A döntés a tiéd, sok sikert! Egy 23 éves egyetemista lány.
2019. jún. 17. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nagyon együttérzek veled. én is ezt a kérdést teszem fel magamnak nap, mint nap. Én jövőre fogok érettségizni, de fogalmam sincs merre tovább, milyen irányba tartsak... Nem igazán van olyan tantárgy, ami különösebben érdekelne. Talán még az angol és a magyar az, amit valamennyire szeretek. Sajnos az a gond, hogy a tanulásban nem igazán remekelek, 4.3;4.4 körül lehet most az átlagom, de ez is csak annak köszönhető, hogy nem egy erős iskolába járok és viszonylag kevés a számonkérés és azokat még be is jelentik. Viszont biztos vagyok benne, hogy egyetemen megszakadnék és nem lenne elegendő motivációm, kitartásom ahhoz, hogy végigcsináljam. Pedig úgy érzem szükségem lenne arra a diplomára, mert anélkül kizártnak tartom, hogy bárhol el tudnék helyezkedni ilyen pocsék kisugárzással meg csak egy érettségivel... Szerintem érdemes lenne megpróbálnod vagy az informatika vagy a biológia szakot, amelyikhez jobban húz a szíved. Azt a matek érettségit sem lehet lehetetlen megírni egy 4-esre mondjuk, de én is mindig szar voltam belőle. Úgy gondolom, ha valaki felsőoktatásra jelentkezik, akkor ott az eddigieknél sokkal erősebben kialakul benne a kötelességtudat és meg akar majd felelni a követelményeknek. 18/L
2019. jún. 17. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el! :)

Tudom, klisésen hangzik, de annál is igazabb lesz az állítás, hogy még nagyon fiatal vagy :) Az életedben még számtalan lehetőséget fogsz látni, és kapni. Viszont jó tanácsként hagy említsem meg, hogy lehet nem azt a munkát fogod végezni amit te most elgondoltál, olyan munkakörnyezetben és olyan emberekkel, akiket jelenleg értékelnél. Hanem teljesen más fordulatot is vehet az életed - ha szeretnéd -, és lehet jobban is fog tetszeni. :)

Amúgy szerinted, ha érdekből csinálsz valamit, akkor az megoldja a problémád? :) Tegyük fel igen, de utána megelégedsz-e azzal amit tettél? Érdemes megfigyelni önmagad, hogy amit csinálsz az megelégedettséggel töltsön el. A magánéleted mennyire áll a szakadék szélén? Nagyon fontos hogy nem csak az üzleti életben legyünk sikeresek - és hozzunk olyan döntéseket, amiket nem bánunk meg-, hanem a magánéletben is.

Ne legyél büszke, tanulj alázatot.

Tapasztaltam már, hogy gyárban is stresszes a munkakörnyezet, illetve egyetemen is. Sok olyan emberre vagy ráutalva, akik félvállról veszik a teendőiket (az időpontokkal se vagy kisegítve vizsgaidőszakban). És ez mellett kell kimagaslóan teljesíteni... Ha a gyári munka nem volt szimpatikus, ahol a munkavégzésen kívül nincs más felelősség rajtad, akkor egyenlőre gondolkodj el azon hogy biztos megérné-e neked egyetemre menni, mivel kitartás igényel mind a kettő.

Említetted a programozói szakmát.

Manapság c# és java programozókat olyan szinten keresnek, hogy diploma sem szükséges hozzá, de személyes tapasztalat az adott programnyelven fontos! Tehát legyen 2-3 alkalmazásod mielőtt junior fejlesztőnek állnál. Ha úgy gondolod, hogy neked ez megfelel :)

A másik meglátásom a problémáddal kapcsolatban pedig, nem biztos hogy érdemes lenne úgy szakmát tanulni - arra a bizonyos pár hónapos tanfolyamra gondolok, amit említettél -, ha nincs konkrét célod vele. Mert időhúzás, és nekem úgy tűnik nem is szívesen vállalnál be egy ilyen képzést :)

2019. jún. 17. 17:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Annyira nem lehetsz lusta, ha ilyen sok szöveget tudtál írni. :) Találd meg azt, ami lelkesít!
2019. jún. 17. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!