Mit kezdjek az életemmel? 22f
Ne keseredj el! :)
Tudom, klisésen hangzik, de annál is igazabb lesz az állítás, hogy még nagyon fiatal vagy :) Az életedben még számtalan lehetőséget fogsz látni, és kapni. Viszont jó tanácsként hagy említsem meg, hogy lehet nem azt a munkát fogod végezni amit te most elgondoltál, olyan munkakörnyezetben és olyan emberekkel, akiket jelenleg értékelnél. Hanem teljesen más fordulatot is vehet az életed - ha szeretnéd -, és lehet jobban is fog tetszeni. :)
Amúgy szerinted, ha érdekből csinálsz valamit, akkor az megoldja a problémád? :) Tegyük fel igen, de utána megelégedsz-e azzal amit tettél? Érdemes megfigyelni önmagad, hogy amit csinálsz az megelégedettséggel töltsön el. A magánéleted mennyire áll a szakadék szélén? Nagyon fontos hogy nem csak az üzleti életben legyünk sikeresek - és hozzunk olyan döntéseket, amiket nem bánunk meg-, hanem a magánéletben is.
Ne legyél büszke, tanulj alázatot.
Tapasztaltam már, hogy gyárban is stresszes a munkakörnyezet, illetve egyetemen is. Sok olyan emberre vagy ráutalva, akik félvállról veszik a teendőiket (az időpontokkal se vagy kisegítve vizsgaidőszakban). És ez mellett kell kimagaslóan teljesíteni... Ha a gyári munka nem volt szimpatikus, ahol a munkavégzésen kívül nincs más felelősség rajtad, akkor egyenlőre gondolkodj el azon hogy biztos megérné-e neked egyetemre menni, mivel kitartás igényel mind a kettő.
Említetted a programozói szakmát.
Manapság c# és java programozókat olyan szinten keresnek, hogy diploma sem szükséges hozzá, de személyes tapasztalat az adott programnyelven fontos! Tehát legyen 2-3 alkalmazásod mielőtt junior fejlesztőnek állnál. Ha úgy gondolod, hogy neked ez megfelel :)
A másik meglátásom a problémáddal kapcsolatban pedig, nem biztos hogy érdemes lenne úgy szakmát tanulni - arra a bizonyos pár hónapos tanfolyamra gondolok, amit említettél -, ha nincs konkrét célod vele. Mert időhúzás, és nekem úgy tűnik nem is szívesen vállalnál be egy ilyen képzést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!