Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, ha valaki...

Honnan lehet tudni, ha valaki színleli az ájulást?

Figyelt kérdés

Van a kollégiumban egy lány, aki már lassan egy éve, rendszeresen "elájul", amikor pedig mentőt hívnak neki, akkor hirtelen jobban van, a kórházban sosem ájul el. Nekem nagyon gyanús az egész, mert amikor locsolják vízzel, látszik, hogy megrándul az arca, vagy ha csiklandozzák, akkor nagyon enyhén elmosolyodik, vagy pont akkor tér magához. Nem tudom eldönteni, hogy csak szimulálja-e vagy sem, de nekem nagyon gyanús, főleg az is, hogy olyankor teljesen ellazul a teste, mint egy rongybaba, semmi ernyedés vagy bármi és idegesítő, mert éjjeleket kell mellette ülni, amikor rosszul van, elméletileg olyankor nem tudja, hogy ki az és sokat lát az emberekből, meg azt sem tudja hol van, ez eltart órákon keresztül is. Vannak gyógyszerei, amiket szednie kell erre elméletileg...

Honnan lehetne biztosra tudni, hogy csak szimulál vagy tényleg elájul?

2019. jún. 14. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is azt tanították az elsősegély tanfolyamon. Feje alá a kezet, megemelni. Ha szimulál, nem fogja hagyni, hogy leessen a feje. Ha nem szimulál, akkor leejti a fejét.
2019. jún. 14. 15:53
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Leírás alapján nem tűnik ájulásnak. Az ájult ember hirtelen tér magához, lehet meg van zavarodva pár percig mert nem érti hogy került abba a helyzetbe, de nem húzódik el ez az állapot órákig, nem lesz amnéziás és nem lát többet tárgyakból vagy emberekből, hacsak nem verte be istenesen a fejét. Valamint az ájult ember nem mosolyog, ingerre nem rándul meg, ha ölben felemelnéd a teste teljesen tónustalan lenne, lógna ki a karjaidból a keze és feje össze-vissza. Amiket írtak kezet felemelni és nézni hogy leejti-e, megcsípni, szemére fújni mind jó ötlet.
2019. jún. 14. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!