Milyen idősek otthonában dolgozni?
Mint a legtöbb munkahelyen, itt is a kollégák okozzák a gondok 3/4-edét és nem a lakók. Pl a kézbe adott pótlékok, a klikkesedés, irigykedés, kibeszélés és hasonlók. Állandóan keresnek kollégát, mert nem sokan bírják fél évnél tovább a légkört.
A munka hasonló a nővérmunkához: tedd ide, gyógyszerelj, tedd oda, emeld fel, pucold ki és hasonlók. A fizetés átlagos, hiszen ez itt nem közszféra, szóval nem érintette a béremelés.
Dolgoztam pár helyen de csak rövid ideig mert nem bírtam, és nem a betegek miatt meg hogy pelenkát kellett cserélni.
Legtöbb helyen a kolléganőd idősebb hölgy(ek), lesz(nek), akik már nagyon bele vannak fásulva.
Ahogy fentebb írták megy az áskálódás, másik szivatása, rosszindulat, és ha te pályakezdőként még lelkes vagy azt rohadtul lenézik, nekik a beteg az csak egy tárgy sokszor, és nem szeretik ha te még lelkes vagy és búzgó.
Én nem bírtam ezt a légkört sajnos, pedig dolgoztam demens osztályon is, és nagyon aranyosak tudnak lenni az öregek, bár köztük is persze van nehezebb eset, de nem az a jellemzőbb.
Azoknak ajánlom akiknek a pénz nem mozgatórugó, rettentő türelmesek, jól bírod a terhelést, nem vagy gyenge fizikumú, és a lojalitásod a csillagokat súrolja.
Nem bírom a tipikus öreg szagot, nem mindegyik kedves mami s papi, vannak kik félig agyhalottak, nincsenek képben, ne feledd vannak árny oldalak is.
Popsi törlés, s a halál ott is elég gyakori.
Pokol volt a dédit végig nézni ott, nemhogy ott dolgozni.
De ha szeretnél, jó gyomrot, lelki kitartást első sorban!
Én tálalóként dolgozom az idősek otthonában, de állandóan gyomorideggel megyek be.
Az időseknek nem jó semmi.
Kevés a levesben a tészta, sok a hús, most sok a zöldbab az ételben.
Nem lehet nekik megfelelni, ráadásul a nővérek is némelyik nagyon rosszindulatú.
Nemtudom mit csináljak.
Már nembirom sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!