Vettem egy nem törzskönyves kutyát most pedig gond van?
Első kutyaként vettem egy kutyust szaporítótól( egy alom született csak náluk, azt is azért, mert összefutottak egy hasonló fajtajellegű kutyus szimpatikus gazdijával), ismerősöknek adták el a kutyákat, illetve egy nem fért el náluk, ő felkerült a netre, én meg beleszerettem a kutyusba, és elhatároztam, hogy ő kell(megnézem magamnak).
Sorsszerű volt, alig pár perce dobták fel a hirdetést, teljesen olyan, mint amilyenről álmodtam..
Nagyon szimpatikusak voltak a gazdái, bár látszott, hogy szegényebbek, de egészen jól voltak tartva az állataik, egészségesek, tiszták voltak, tiszta helyük volt, szeretve voltak a családnál, bár vacak szupermarketes kaján éltek, de ahogy elnéztem a gazdáiknak sem futotta minőségi ételre.
Elhoztam a kutyát, elvittem dokihoz, a fülével volt egy kis gond, kikezeltem, oltva volt, folytattam, féreghajtásról iis gondoskodtam, nálam rendes tápot kap, az egyik legjobb fajtából és a megbeszéltek alapján küldtem fotókat a környezetéról és a kutyusról, meg ilyen hétköznapi családi fotókat a kutya életétől, hogy szeretgetjük, meg írtam mindenféle szokásáról.
Lassan egy éve nálam van a kutya, de 3 havonta jelentkeznek, hogy minden oké e, minden alkalommal kérnek fotókat és kérdezgetnek.
Egy szóval sem jeleztem, hogy megbotránkoznék az ottani körülményeken, pedig kicsit zsúfolt volt és rossz kaját kaptak, sőt direkt kérdezgettem, hogy úgy érezzék fontos nekem a dolog és kikérem a véleményüket( meg akartam kapni a kutyát).
Ez eddig oké, kicsit sokalltam a képkérősdiket, de rendben, az látszott, hogy szerették az állataikat, hát kíváncsiak rá..
Viszont most kiderült, hogy azt szeretnék, ha a kutyáim testvérei meglátogathatnák a kutyámat...Elég meredek, de ami a legdurvább, hogy nem is ők jönnének, hanem az a számomra 2 vadidegen ember, akik az ismerőseik( akiknek eladták a többi kutyust). Küldtek fotót, hát nagyobbacska roma férfiak ölelgetik a kutyustesókat.
Szerintem ez nincs rendben, fene se akarja őket beengedni, mert ismeretlenek, csórók, kisebbségiek, erősebbek nálam(egyedülálló anya vagyok jobb anyagi helyzettel)..
Sokkal jobb körülményeket biztosítok, nálam egészséges a kutyus, nem számítottam ilyen helyzetre..
Mit tennétek a helyemben? Csak ém sejtek rossz szándékot? Az állatbarát dolog meg van bennük..
A chipet átírták a nevemre, szerződést “természetesen” nem kötöttünk, egészen messze utaztam le a kutyusért.
Udvariasságból tartok kapcsolatot, meg mert én is akarnám tudni, kihez kerül az állatom, meg hogy van, sőt szívesen le is viszem hozzájuk, az anyjához látogatóba, na de testvérek gazdijait fogadni..
Szóval nem lenne nehéz dolgom lezárni ezt, de helyesen tenném e? Ti hogy csináltátok?
Gondolom, az eredeti gazdától tudják, kinél vannak a nevezett állat testvérei.
Ha ragaszkodnak a megismeréshez, javasoljad az eredeti gazda otthonát az állatok ismerkedésére.
Persze, tán az lenne a legjobb, ha megírnád, macskoszod nem kívánja a családi kötelékeket tartani.
Muszáj volt átírnom, pont azért, mert a kutyákat lehet együtt sétáltatni, tehát lehet azt javasolni, hogy ne valaki házában legyen, macskáknál nem.
Egyelőre elodáztam annyival, hogy majd augusztusban beszélhetünk róla, nyári szünet van, tele vagyunk programmal, meg betegség is van a családban. Ezek tök igazak, de mégsem mondtam meg, hogy tartok a dologtól..
Igazából, ha egy kis tinilány hozná át a tesócicákat, mert ez a heppje, vagy akar macskásokkal lógni, semmi extra bajom nem lenne vele azon kívül, hogy furcsa, de így, hogy a gazdik nagydarab rosszabb körülmények közt élő(láttam a fotón) felnőtt roma férfiak..
De jó ötlet arra hivatkozni, hogy territoriàlis állat a macsek, és csak frusztrálná a vendég az otthonában.
Mondjuk nem gondoltam volna, hogy nem ismeri meg őket, együtt éltek az első 3 hónapban, ami kicsit több, mint fél éve volt.
Lazítok a kapcsolaton, hátha maguktól veszik a dolgot, de a facebookjuk tele van macskamániás fotókkal(nekem a gyerekemről nincs ennyi képem)ezért gondolom, hogy lehet mögötte őszinte félelem is, hogy jól tartom e a cicát.
Mondjuk nem tudom minek ez, mert szerintem visszavenni nem
tudnák, hacsak nem viszi a 2 roma pasi.. Na már megint az előítéletem..
Miért kerülgeted a forró kását?
Közlöd velük, a macskák nem szoktak bandázni. Még a testvérek sem. Főleg nem már felnőtt korukban. Egy maccsot, ha idegen helyre visznek, elbújik, másik macskával összeverekszik.
Sok sikert a többi cica találkozójához, de te ebből kimaradsz, mert ismered a macskák főbb viselkedési tulajdonságait.
A fotóküldést pedig oldd meg úgy, hogy nem reagálsz. Talán lekopnak rólad egy idő után.
Némely kényes ügyet sajnos nem lehet nyájas mosollyal elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!