Katasztrófális ez a kibírhatatlan időjárás, a termés szétrohad, a közlekedés teljesen megbénul, hatalmasak a károk. Hogy lehet ennyi esőt bírni?
A jegesmacik alól meg kiolvad a placc.
Most az esik le ide.
Szerencsére most adtuk el a vályogputrinkat, és normális házba költözünk.
De még lehet, az is összedől ettől a qrva esőtől.
Eddig szárazság volt,az volt a baj,most
meg mindennap esik az eső,ez se jó,de
nem tudunk mit tenni, sajnos az időjárást
nem tudjuk befolyásolni.Most is esik,ma
már harmadszorra.Majdnem mindennap esik.
Vasárnap nem esett,
Megnéztük a Dunát,jó magas volt már,de
volt már ennél sokkal magasabb is,amikor
kiáradt a medréből és elöntötte az egész
dunapartot,többször is volt ilyen itt
Vácon,talán az utolsó 2013-ban volt.Előzőt
is én irtam.
Nem tudom, hogy te hol élsz, de itt az időjárás kibírható. Kellemetlen a frontérzékenyek számára, de ennyi. A föld rohadt sok vizet képes felvenni. A termés örül, hogy nem szárad ki. A buszok, vonatok, személygépjárművek gond nélkül járnak. Max be kell kapcsolni az ablaktörlőt, vagy ruhát váltani, ha hazaértél. Károkról eddig nulla és zéró hír érkezett.
Ha te Kaliforniában élsz, és 2 naponta földrengés meg tájfun van, akkor oké, de egyébként mi a lótúró van? Igen, esik egy kis eső. Némi kellemetlenség, de alapvetően semmit nem befolyásol.
TE hol a bánatban élsz? :D
Mifelénk már konkrétan elvitte a kerteket a víz (mondjuk mostanra teljesen mindegy, a termés már rég tönkrement, az összes gyümölcs rohad már a fán), a vonatok ma 50-70 perceket késnek, az utak ilyenek:
Az utcánkban térdig ér a víz/sár, karvastagságú ágakat és döglött patkányokat(!!) hord a zúduló víz mindenfele, és egész nap kint vannak valahol a tűzoltók.
Közben aggódok a szüleimért, akik máshol élnek, folyó mellett, hogy kell-e majd mennem hozzájuk homokzsákot pakolni. Nagyszüleimnek már oda az összes zöldségük.
Azt az ökörséget meg nem tudom, hogy honnan veszed, hogy károkról nulla hír érkezett, a katasztrófavédelmet végülis csak több, mint 200 esethez riasztották szerdáról csütörtökre.. (forrás: [link]
Miről beszélsz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!