Publikálni szeretném a barátom verseit az interneten. Mennyi az esélye, hogy megharagudna?
Az ő szellemi termékét Te nem publikálhatod a tudta és a hozzájárulása nélkül.
De ha annyira ezt akarod, akkor legalább tedd álnáven. Pl a poet.hu-n lehet "művésznévvel" is publikálni.
Én nem tenném, főleg hogy ki is fejtette az okát, hogy miért nem szeretné.
Egyrészt ezzel nem tartod tiszteletben az ő akaratát, másrészt azt is eredményezheti, hogy pl. megbízhatatlan vagy.
Ha már tennél valamit, akkor max. mutasd meg privátban egy jobb írónak a verseit, kérj véleményt, és a választ mutasd meg neki. Ez sokka szakmaibb így, mint egy akármilyen oldalra kitolni.
Ki tudja, lehet 1-2 év múlva beérik nála is a dolog, és publikálná, de ezzel ellövöd az esélyét.
Gondold át szerintem...
Elég nagy az esélye, hogy olyan komolyan megharagszik, hogy többet nem látod.
Én regényeket írogatok unalmas perceimben, nemcsak hobbi, hanem stresszlevezetés gyanánt is. Soha nem adnám ki. Nemcsak azért, mert nem elég jó hozzá - bár ki tudja, magammal szemben vagyok a legkritikusabb -, hanem azért is, mert a privát szférám, zárkózott ember vagyok, nem adom ki senkinek a legbelső gondolataimat.
A párom tudja jól, hogy még neki se mutatnám meg, tiszteli a kérésemet, nem is olvasott egyikbe sem soha... bár még így is zaklat, hogy miért nem adom ki, szóval ki tudja, a hátam mögött lehet belekukkantott :D
Én abszolút szakítanék, ha akárhová feltenné. Árulásnak érezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!