Nem szoktam megszámolni, hogy mennyit adnak vissza, amikor vasárolok és visszaadnak.
2019. máj. 22. 12:22
2/11 anonim válasza:
Szinte soha.
Ahogy számolja a kaszás azt nézem de ennek ellenére már volt, hogy többet kaptam vissza. (kevesebbre nem emlékszem de hacsak nem valami nagy összeg akkor leszarnám)
Az utóbbi időben(mióta felnőtt vagyok) ha többet kapok vissza akkor visszamegyek és visszaadom.
2019. máj. 22. 12:22
3/11 anonim válasza:
Nézem ahogy számolja és megnézem.
Az aprót nem mindig, ott csak a 200, 100as érméket ellenőrzöm.
De a papírt mindig megszàmolom
2019. máj. 22. 12:24
4/11 anonim válasza:
Szintén csak a papírt, az ugye meg csak egy pillantás és megvan. :)
2019. máj. 22. 12:29
5/11 anonim válasza:
Nem kell konkrétan megszámolni. Tudom, mennyit kéne visszaadni, látom, ahogy kiszámolja, visszaadja. Meg általában kártyával fizetek.
Volt már, hogy többet adtak vissza. Én ilyenkor visszaadom, hogy ne legyen hiánya. De olyan is volt, igaz nem visszaadási hiba, hogy többet ütött be, és rögtön gyanús volt, hogy nem kerülhet ennyibe, amiket vettem. Szóval nem árt figyelni.
2019. máj. 22. 12:29
6/11 anonim válasza:
Ha úgy ad vissza, hogy leszámolja, akkor ugye vele számolom.
Ha csak a kezembe nyomja, akkor igen, "megszámolom" - azért az idézőjel, mert a legtöbbször ez nem egy tudatos számolás, pl 3-5 aprópénz esetén épp csak ránézek, és egyszerűen látom, hogy annyi-e, amennyinek lennie kell.
2019. máj. 22. 12:35
7/11 anonim válasza:
Csak a papírpénzt számolom, az apró nem érdekel annyira. De a papírpénzt akkor is látom, amikor veszi elő a kasszából, vagy leszámolja a kezembe.
2019. máj. 22. 12:40
8/11 anonim válasza:
Paypass, bankkártya
Semmi létjogosultsága nincs ma már a készpénznek a mindennapokban
2019. máj. 22. 13:25
9/11 anonim válasza:
Általában tudom, mennyi jár vissza, ahol csak készpénzzel tudok fizetni, szóval figyelem, amikor számolja. Egyébként nem igaz, hogy nincs létjogosultsága a készpénznek, például az állatorvosomnál csak készpénzzel lehet fizetni, Budapest, nem is valami eldugott kis hely, tömegközlekedési csomópont közelében van, sokan járnak oda, mégse vezettek be még más fizetési módot. Vagy a tánctanáromnál is csak készpénzzel lehet az órát/bérletet kifizetni. Kínai üzletekben szintén nincs mindenhol elektronikus fizetési mód. Ráadásul jártam már úgy, hogy munkából ebédelni mentem ki a közelbe, ahol általában lehet kártyával fizetni, de pont nem működött a kártyás terminál, vennem kellett fel készpénzt, mert én meg azzal nem készültem, szerencsére volt a közelben ATM.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!