Tájékozatlan vagyok. Hogy lehetnék tájékozott?
Gondolom a politikára, közéletre, gazdaságra gondolsz. (Ha történelemre, művészetekre, ilyenekre gondoltál volna, akkor műveltséget írtál volna.)
Követni kell a világ eseményeit, ilyen egyszerű. Ha tudsz angolul, akkor a Financial Times, The Times, The Economist olvasását ajánlom. Ha ezek valamelyikét olvasod, a magyarok 99,9%-ánál tájékozottabb leszel a világ eseményeiről.
Magyar nyelven sajnos csak közepesen tájékozottnak lehet lenni, nem nagyon tájékozottnak. Pártállástól függetlenül szerintem a HVG-n meg Indexen vannak a minőségibb cikkek (persze elég sok a kattintásvadász hülyeség is), nem pedig a kormánypárti portálokon.
Ha viszont nem csak az épp aktuális dolgok érdekelnek, hanem a folyamatok mögé is látni kicsit, én szívből ajánlom Harari professzor "21 lecke a 21. századra" című könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!