Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy éltek az emberek az...

Hogy éltek az emberek az Internet előtt?

Figyelt kérdés

Még nagyon kicsi voltam abban az időben, amikor még nem volt internetünk, így nem igazán emlékszem semmire.

Ti emlékeztek, hogy éltek akkoriban az emberek?

Mi volt, ha például el akartak menni a Vígszínházba? El kellett menni személyesen a Vígszínházba, végigböngészni milyen előadások vannak és mikor, meg kellett kérdezni, hogy melyikre van hely, aztán megvenni a jegyet? Ha esetleg több színház is érdekelt, akkor mindegyikhez el kellett menni fizikailag?

Mi volt, ha például el akartam menni nyaralni pár napra Amszterdamba? El kellett mennem előtte fizikailag a reptérre, megnézni mikor mennek a járatok, aztán megvenni a jegyet? Utána pedig elmenni a könyvesboltba, és venni egy útikönyvet? Hogy találtam magamnak szállást kintre?

Mi volt, ha például egyik este császármorzsát akartam sütni? Ha nem volt szakácskönyvem, és nem tudtam fejből a receptet, akkor hogy csináltam meg? Sehogy? El kellett mennem venni egy olyan szakácskönyvet, amiben benne volt a császármorzsa receptje.

Mi volt, ha érdekelt egy film, de elfelejtettem megnézni? Meg kellett vennem videókazettán? Egyáltalán honnan tudtam, hogy kiadták-e videókazettán?

Mi volt, ha érdekelt egy könyv? Végig kellett járnom a könyvesboltokat, hogy hol árulják?

Ne nevessetek ki, de tényleg nem tudom elképzelni, hogy volt ez akkoriban. Akkoriban minden tízszer annyi ideig tartott? Hogy tudtak akkoriban élni az emberek?

2019. máj. 7. 20:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Valahol pont az veszi el mindennek a varázsát, hogy "azonnal" meg lehet kapni.

Eszembe jut valami akkor azonnal Google és 2 perc múlva ott a kész eredmény. Néha kicsit több idő. Kijön a legújabb film, sorozat, már aznap tölthetem le. Vagy vannak olcsó szolgáltatók, mint Netflix, ahol azonnal ott az egész évad. Játékoknál szintén ugyanez. Meg úgy bárminél. Fingik valaki egyet a világban 1 perc múlva már kapom róla a hírt.

Megvolt a bája annak is ami régen volt. Utána kellett olvasni, órákig keresgélni, kitanulni, vagy próbálgatni. Béna ábrákból rájönni, mi is akar lenni, nem pedig megnézni Youtube videón. Vagy a találkozás "varázsa". Megbeszéltük óta után, hogy 4-kor találkozunk. Volt karóránk és mentünk, vártuk a másikat időben. Nem az volt mint ma, hogy azt hallgatom, látom, hogy 2 percenként hívják egymást, hogy "7-es buszon vagyok, már csak 3 megálló, 2 megálló". Közben meg ír és fotóz, hogy már csak 1 megálló.

Vagy emlékszem a fotózás is drága dolog volt, és vagy sikerült vagy nem a kép. Aztán elő kellett hívni, meg elraktuk emlékbe. Ma meg elmegyek valahova, 10 perc alatt lehet lőni 100+ képet.

Vagy egy filmre vártunk hónapokat, hogy adják TV-ben is. Egy játékot játszottunk hetekig, hónapokig, mert nem volt más amúgy sem. Sokkal nagyobb kötődés volt, mint utána amikor letoltam az egyiket hogy kezdhessem a másikat.

Vagy ismerkedés is teljesen más volt, igaz az nekem interneten ment igazán. De még neten is sokkal jobban lehetett régen ismerkedni, aztán jött a Badoo, Tinder és társaik, azóta meg annyi az egész hogy "balra vagy jobbra".

Egyszerűen rohanó lett a világ (tudom sablon szöveg, de tényleg). Pár 10 éve még napi 1-2 "infó" érte az embert, pár éve még csak napi 10-20 manapság meg napi 100-200.

Ettől függetlenül régen egész nap bent ültem és játszottam net nélkül is vagy olvastam vagy TV-t néztem. Manapság sokkal többet utazom és vagyok a szabadban, heti-kétheti rendszerességgel túrázom, kirándulok amikhez meg pont jól jön az internet és okostelefon világa.

2019. máj. 7. 21:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, van ami sosem változik. Még hírből sem ismertük a netet, amikor már órákat voltam képes elcseszni az időmből tetriszezéssel, csak akkor még ilyen cuccon: [link]

Ma ugyanezt csinálom, csak okostelón. :)

2019. máj. 7. 22:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék,hány éves vagy,kérdező.

Bár használom az internetet,mégis:

- ha érdekel egy program,személyesen megyek el előadás előtt jegyet venni

-ha a családdal nyaralni mentünk,utazási irodákban érdeklődtünk,foglaltuk le az utat

- recept: szakácsköny,akkoriban telefon azért létezett már,anyukám kollégákkal cserélgetett kézzel írt recepteket

-film: igen,videókazetta többnyire könyvtárból

- könyv: szintén könyvtár

Egyáltalán nem éreztem lassúnak és unalmasnak azt a korszakot,sokkal színesebb volt minden értelemben,mint a mostani.

Kérdésedet olvasva rájöttem,nagyjából több mindent ugyanúgy csinálok,mint akkor.

2019. máj. 11. 11:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, te hány éves vagy, hogy még mindig nem torrentezel, nem GPS térképet használsz, és egy receptet sem keresel meg az interneten :) ?
2019. máj. 11. 12:34
 15/16 anonim ***** válasza:

Utolsónak üzenném: próbáld kitalálni :)

Torrenthez nem lenne türelmem,nem is igazán érdekelnek a mai filmek.

Bp- vagyok,tömegközlekedéssel járok,egyedül az utazászervezőt használom.

Receptek: régi,hagyományos klasszikus receptek a legjobbak

2019. máj. 11. 14:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem árulod el a korod, a kérdező, miért árulná el?
2019. máj. 11. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!