Ti mit tennétek a helyemben? Egyetem halasztása, inkább menjek nyelvtanfolyamra?
Neked kell tudnod mérlegelni. Nyelvet is lehet bármikor tanulni, ahogy az egyetemet is el lehet végezni, viszont ahogy öregszel csak nehezebb lesz. Nyilván nem sok időről beszélünk, de azért érdemes ezt is figyelembe venni, hogy melyik fontosabb neked?
A nyelvet szeretnéd előbb megtanulni? Vagy a diplomádat szeretnéd előbb megszerezni? Amúgy diplomát nyelvvizsga nélkül nem adják oda, szóval ha még nincsen, akkor azért érdemes egy nyelvvizsgát szerezni előtte. Egyik ismerősömnek semmi nyelvérzéke nincsen és azért nem kapja meg a diplomáját, mert nincsen meg a nyelvvizsgája.
Annyira komplex az egész helyzet a maga előnyeivel, hátrányaival, hogy egyszerűen döntésképtelennek érzem magam, pedig az óra ketyeg. Mindkét opcióval veszíthetek és nyerhetek. Mindkettőt szívesen csinálnám egyébként. Ezért tettem fel a kérdést itt, hogy mások hogyan döntenének a helyemben. Egyelőre az én családom leszavazza a németet.
Van már egy Bsc diplomám és most csinálnám a mestert. Angolból van már egy nyelvvizsgám.
Hát ha ez a helyzet, akkor szerintem nyelvet bármikor tanulhatsz, én az Msc-re szavazok, hogyha nem valami büfé alapszaknak a mesterképzéséről beszélünk.
Én még nem jutottam el oda, hogy rávegyem magamat az Msc-re, de ha már sikerült eldöntened és be is jutottál, akkor ne dobd el csak azért, mert most kimehetnél Németországba nyelvet tanulni. Ezt később is megteheted majd.
Viszont bárhogy is döntesz, ne az legyen a fő szempont, hogy a barátodnak melyik döntés tetszene jobban, a te életedről van szó.
Az egyetemen nem lesznek ingyenes/kedvezményes nyelvi kurzusok?
Vagy esetleg ezek a támogatott 120 órás tanfolyamok Bp-n,akár úgy h most elkezded és belelóg az egyetemi kezdésbe?
(Persze ha messze laksz lehet nem éri meg bejárni csak ezért amíg nem laksz ott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!