Júdás, Adolf,
De nem tudom, hogy ezek a neveket lehet-e adni agyermeknek.
Az tuti, hogy No-ban minden olyan név tiltott ami negatív képben jelentetné meg a gyermeket, pl Lucifer.
Omen ets nomen.
Ismerek néhány embert, aki úgy "kötődik" a nevéhez és emiatt az a név is hátborzongató számomra.
Pl.
Ödön - 50 éves, anyjával lakik egy egyszobás szükséglakásban, csendesen járja az utcákat és a kukákban turkál.
Gizi - Ha megyek vásárolni a boltba, hirtelen betoppan ez az alacsony 50 körüli nő, topog mögöttem, erre a pénztáros megkérdezi: "Gizi, mit akarsz?" - "Sört, sört, sört."
Attól függ, milyen kontextusban.
Vagy arra gondolsz, hogy melyik neveknek van etimológiailag negatív jelentése, vagy arra, hogy én személy szerint milyen nevekhez tudok negatív személyeket társítani.
Dolóresz, Doloróza - fájdalom
Barbara, Borbála - barbár, idegen
Mária - bár etimológiailag még nem teljesen tisztázott, de keserűség
Dalma - testes
Klaudia, Klaudiusz - béna, sánta
Trisztán - szomorúság
Ábel - lehellet, pára, mulandóság
Líviusz - ólomszürke, kékes, irigy, rosszakaratú
Ami számomra negatív:
Erzsébet, “Bözsi” - Egy tudálékos öregasszony, vagy klimaxlady jut róla eszembe.
Cintia/Szintia - Valószínűleg az ilyen nevű ismerőseim miatt egy primitív cigánylányra asszociálok.
Jusztina - Egy “bögyösebb”, magas, göndör hajú, pöffeszkedő nő jut róla eszembe.
Dzsenifer, Gvendolin, a Georgina “Dzsina”-nak becézve - szintén nagyon primitív és kisebbségi hangzásvilág.
Zádor: erőszakos, heves
Zámor: pusztító, romboló
Zaránd: morgó, zsörtölődő
Lívia, Líviusz: kékes, irigy, rosszindulatú
Enikő- szarvastehén ( ez nem tudom mennyire negatív én nem örülnék, neki ha ezt jelentené a nevem)
Ervin-örökségnyelő, hááát ez sem túl pozitív, ha engem kérdezel.
Káin- mindenki tudja kinek a neve, ettől függetlenül adható Magyarországon és nekem kifejezetten tetszik, ha elvonatkoztatunk a Bibliától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!