Szerintetek milyen “magyaros” ajándéknak örülhet egy kínai család?
A könyv baromi divatos ajándék, de semmire sem jó. Nem tudhatod, hogy mit szeret olvasni. Egy kiló erőspaprika, két liter házipálesz, sültkolbász, hurka mustárral fehérkenyérrel oszt kész. Jaa, nem viheted fel a gépre. Szívás.
Mindenesetre ne könyvet!
Köszönöm szépen!
Mint említettem az egyetem oktatói fogadnak be minket, tehát mondhatni “értelmiségi” családokról van szó. Azt viszont elfelejtettem írni, hogy mind nyelvészettel, irodalommal, kultúrákkal stb. foglalkoznak (ők fogják tartani a mi nyelvóráinkat is) és ezért gondoltam, hogy örülnének valami ilyesmi ajándéknak. Valamint az egész program a különböző kultúrák, nyelvek megismeréséről szól. Én is nyelvszakos vagyok, de én tényleg azt gondoltam, hogy ez sok embert érdekel, legalábbis én is kíváncsi lennék mondjuk kínai versek magyar fordítására. Valamint én a könyvet hasznos ajándéknak is tartom. Lehet, hogy velem van a baj, de én pl. nem annyira szeretem az ilyen csecsebecséket, mert szépek, érdekesek, akár értékesek, de nem lehet velük mit kezdeni. Szóval az ilyenek mellett szeretnék vinni valami tényleg használható, élvezhető vagy személyesebb ajándékot is.
A Bomo Art oldalát túrnám fel. Vannak tőlük gyűrűs mappáim, felírótábláim, csudajó minőségűek és 4-5 Budapest ihletésű mintát tartanak.
MME kitűzők esetleg.
A irodalom kínai fordítással tök jó ötlet :) Viszont ha már művészetekről van szó: Robert Capa, André Kertész, Lucien Hervé, Brassaï, Martin Munkácsi és Moholy-Nagy László, igaz nekünk a kutya se tanítja suliban, de őket ismerik világszinten. Meg Tarr Bélát.
Esetleg valami normálisabb múzeumbolt is megérhet egy misét, ha olyan helyen jársz. Felénk pl. döbbenet jó régészeti műtárgymásolatokat lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!