Magyarországon miért nem 21 éves korától nagykorú valaki?
Én örülök, hogy 18-tól van, mert így legalább tudok már szavazni.
Alkohol és cigi vásárlást meg már a 14 éves is meg tudja oldani, szóval ha erről van szó, akkor meg tökmindegy.
Mert a gazdaságnak kifejezetten előnyös, ha "új elemek" kerülnek be a forgalomba. Az pedig méginkább kedvező, ha mindez úgy történik, hogy az illetőnek nincs kellő rálátása és ismeretei ezen a téren.
Akár ital -és dohány, szerencsejáték, vagy hitelfelvétel / zogosítás vonatkozásában vizsgáljuk.
És ami kedvező érdekeket teremt a főmuftiknak, azt hülyék lesznek megváltoztatni.
Mert az államnak nincs kedve minél tovább fizetni a családi pótlékot, az ingyenes TB-t, satöbbi.
#2 Amerikában, ahol 21 év a nagykorúság, szavazni 18-tól lehet, szóval a kettő nem függ össze.
Szerintem pont jó a 18.
Belegondoltàl abba,hogy egyeseket bántalmaznak a szülei,vagy ilyesmi. És 18 évesen már joga van lelépni.
Aztán kellene még 5 évet várnia a nagy pillanatra.
De ezt leszámítva már sokan 18 éves korukban eléri azt a szintet,hogy tudjon egyedül is gondolkodni.
# 4
Amerikában is 18 év a nagykorúság. A 21 az a drinking (és smoking) age. :)
Nem is tudom honnan veszitek ilyen sokan ezt a butaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!