Lesz probléma ha olyan zenéket rakok fel a youtube csatornámra amik külföldről nem elérhetők és csak Magyarországon játszható le? Nagykorú vagyok, menni fogok börtönbe? Történt ilyen eset? Ez biztonságos?
Én úgy tudom ilyenért akasztás jár.
Miért nem olvasod el a YouTube súgóban az ide vonatkozó passzust ?
Hogy érted hogy felakasztás?
[link] 5éve fent van a videója és még magyarul is! És nem kapott érte semmit sem. Néhány hete is felrakott egy új videót. Vélemény?
Az "1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról" ( [link] ) erről így értekezik:
"A mű nyilvánossághoz való közvetítésének joga
26. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét sugárzással a nyilvánossághoz közvetítse, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Sugárzás a mű érzékelhetővé tétele távollévők számára hangoknak, képeknek és hangoknak, vagy technikai megjelenítésüknek vezeték vagy más hasonló eszköz nélkül megvalósuló átvitelével."
ha ezt megsérted (nem kérsz engedélyt a közvetítéshez) és ezt jövedelemszerzésből csinálod, akkor a "2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről" ( [link] ) idevágó passzusa vonatkozik rád:
"Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése
385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
de a Youtube - a hosszadalmas jogi procedúrákat elkerülendő - leegyszerűsíti az egészet: ha a jogtulajdonos beleegyezése nélkül töltöd fel az anyagot és ez neki nem tetszik levetetheti a videódat - erről egy egyszerű kis bábfilmben tájékoztatnak:
https://www.youtube.com/watch?v=Cp1Jn4Q0j6E
kicsit bővebben:
A #2-es hozzászólásodra: mivel egy kis vidéki zenekarról van szó, azok feltehetőleg nem fognak ebből ügyet csinálni. Pláne, hogy a dalhoz készült egy magyar dalszövegfordítás (fair use).
Örülnek, hogy valaki terjeszti a dalukat.
Legyél óvatos ennél jóval enyhébb bűnért is kerültek már villamosszékre. Javaslom mielőtt megkíséreled megtenni ezt a súlyos bűncselekmény csináltass kamu személyazonosságot és hagyd el az országot én a helyedben Argentínáig meg sem állnék, addig amíg nem múlik el a nagy zűrzavar az országban amit ezzel okoztál.
Sok sikert az életben és legyél nagyon óvatos ezzel az életeddel játszol de tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!