Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért ilyen flegmák?

Az emberek miért ilyen flegmák?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm, aki hallássérült, de szerintem nagyon rosszul érzi magát, ha az emberek nem tudnak segíteni, vagy csak leszarják hogy mi van vele. Pl mesélte azt, hogy bement az orvoshoz, bemutatkozott, és erre orvos bunkó módon, érthetetlenül beszélt vele. Nem csak ott, csak nagyon ritkán találkozik rendes emberrel. Nem mer többé emberek közé menni.

Nem csak ennyi lenne a történet...

Mi a véleményetek?

2019. ápr. 4. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Az a véleményem, hogy fejtsd ki a történetet, ha rendes választ akarsz.
2019. ápr. 4. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én meg tudok olyat mondani, ahol rögtön segítettek nekem.
2019. ápr. 4. 11:45
 3/9 A kérdező kommentje:

1# később leírom

2# Igen, de ritkán találkozik ilyenekkel.

2019. ápr. 4. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha később írod le akkor minek tetted fel a kérdést? így tényleg nem tudunk neked rendesen válaszolni!
2019. ápr. 4. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A hallássérült ismerősödet sem érdekli az én magánéleti problémáim, engem sem az övék. Nyilván ha segítséget kér az utcán szívesen segítek neki, erre volt példa hogy telefonon mutogattam el egy hallássérült néma embernek hogy merre hova menjen. De amikor pénzt kérnek (követelnek) akkor nem segítek. Volt olyan is a metroban hogy egy sánta hölgy követelte (szó szerint) hogy segítsem fel a mozgólépcsőn, siettem, de ha szépen kért volna meg akkor segítettem volna neki. Így idézve "gyere ide te kölyök kísérj már fel a mozgólépcsőn mert mozgássérült vagyok" nemet mondtam, persze utána meg a rokonaimat szidta.
2019. ápr. 4. 12:01
 6/9 anonim ***** válasza:
21%
Miért ne lehetnének az emberek flegmák?! Főleg akinek van mire ilyennek lenni...
2019. ápr. 4. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem arra gondolsz, hogy úgy bánik mint egy hallóval?

Tehát hiába beszél hozzá, csak ne ért semmit belőle, aztán bunkó módon viselkedett?

2019. ápr. 4. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van, ilyen az emberi természet.

Nekem egy kicsit másmilyen gondjaim vannak, de nap mint nap tapasztalom, hogy akik esetleg segítségre szorulnának, azzal foghegyről beszélnek, nem segítenek neki, esetleg még nevetség tárgyává teszik, negatív diszkriminációban részesítik, stb. Felnőtt (???) emberekről beszélünk, és nem feltétlenül a legalja rétegről. Egyetemista vagyok, tudom, miről beszélek.

Tényleg a leginkább rászorulókkal is ezt csinálják. Egyszer egy diáktársammal találkoztam össze hazafelé menet a metrómegállóban. Kinézetre semmi probléma nincs vele, ápolt. Ez a srác történetesen vak, a fehér botja is nála volt. Valakivel találkozója volt a közelben, de még ismeretlen volt számára a környék. Le is zuhanhatott volna a sínre, és szörnyet is halhatott volna. Mindenki elment mellette. Mivel én a metró legvégében voltam, kb. 1 perc után vettem észre őt, és rögtön segítettem neki.

Egyre többször érzem úgy, hogy csak teher vagyok másoknak. De -nyugalom!- nem tervezek semmit tenni magammal. Legszívesebben elbújnék, úgy, mint a kérdező hallássérült barátja.

2019. ápr. 4. 16:56
 9/9 anonim ***** válasza:
60%
Az emberek türelmetlenek egymással, szinte csak önmagukra gondolnak mindig.
2019. ápr. 4. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!