Aki fiatalon hal meg, az is érzi előre, mint az öregek?
Nem. A fiatal szervezet még erős attól, hogy mentális problémákkal küzd valaki. Fiataloknál csak képzelgés.
2019. márc. 29. 21:53
2/17 A kérdező kommentje:
De ennek ellenére mégis lesznek fiatalon is öngyilkosok emberek.
Mert am a depresszióban meglehet halni? Ha az illetö nem lesz öngyilkos de nagyon depresszios bele lehet e halni?? Ez itt a kérdés.
2019. márc. 29. 21:57
Más a kettő. Egyrészt az idősek érzik a testük romlását.
Aki mentálisan beteg vagy olyan állapotban van, annak teljesen más az elme állapota. Kicsit olyan, mintha lerészegedett volna, vagy bedrogozná magát. Egy hirtelen pillanatban jó és logikus ötlet a korláton egyensúlyozni, vagy sok gyógyszer beszedni, vagy a villamos elé kiugrani...
Szerintem teljesen más a kettő.
2019. márc. 29. 21:58
5/17 A kérdező kommentje:
"Mert am a depresszióban meglehet halni?"
Én az öngyilkosságra gondoltam konkrétan. Hogy pl. ha valaki depressziós, és tudja is magáról, hogy az, és tűri, tűri, de eljön az a pont, amikor olyan szarul érzi magát, hogy hirtelen felindulásból megteszi. És hogy ezt a pontot lehet-e előre érezni, erre vagyok kíváncsi.
Az öregek az elgyengülést érezhetik, amit egy aktívabb életszakaszban lévő ember még nem tapasztalhatott szerintem.
Aki pengével beirdalja a combját, karjait, az nem meghalni készül csak annyira labilis az idegrendszere hogy így vezeti le a mérgét, ahol lakom egy kicsivel idősebb srác összekapott a csajjal akivel sok éve együtt volt, vagy 2 napig próbáltak békülni, utána az utolsó balhénál elcsendesedtek, és napokkal később találták meg felkötve egy patakhoz közeli erdős részen.
2019. márc. 29. 22:21
7/17 A kérdező kommentje:
Szerintem meg érezhető fiatalon is elgyengülés. Én depressziós alkat vagyok, és azt érzem, hogy nincs energiám semmire. Fél napokat átalszom, és eltűnőben van a nemi vágyam, pedig állítólag erejem teljében vagyok, legalábbis a korom alapján ez kéne, hogy legyen.
Ez természetes, ilyen állapotban. Mentálisan lefárasztod magad. Én is voltam már idegileg olyan rosszul, hogy a fürdőig elvonszolni magam, olyan érzés volt, mintha a maratont futnám le. De akkor sem a halált éreztem. Mert ez egy döntés. Az öregeknél pedig nem választás kérdése.
2019. márc. 29. 22:38
9/17 A kérdező kommentje:
Én nem látok rá nagyon esélyt, hogy ennél jobb lesz. Úgy érzem, mintha valaki figyelne felülről. Nézné, hogy inkább azt választom, hogy évtizedeken át haldoklom, vagy leszek-e elég bátor megtenni egyetlen egyszer.
Igen. A halál az élet természetes velejárója. Nem értem miért kellene nekem elnyújtanom öregkorig az életem, ha nem találok benne semmi olyan dolgot, ami miatt azt mondhatnám: "Na igen, ezért megéri itt lenni". Kb 20-23 év körülire spekulálom az élettartamom, akkora elérem azt a tudást/tapasztalatokat az életben amit megszerettem volna szerezni. A további 40-50 év már csak munka meg lődörgéssel telne. 17/F
2019. márc. 29. 22:43
Kapcsolódó kérdések: