Aki fiatalon hal meg, az is érzi előre, mint az öregek?
En nem éreztem ilyet,pedig tobbszor is pròbáltam meghalni.
Soha nem éreztem azt,hogy most tényleg vége,igaz nem is mertem megenni.
De aki megmeri tenni talán érez ilyet,kitudja...
A kérdezőre és a 10-es válaszolóra ráférne egy jó pszichológussal való beszélgetés. Első körben Csernus Imre könyveit olvassátok el. Két könyve fent van youtube-on, ha inkább hallgatni akarjátok.
A depresszióval csak magadat sajnáltatod, belsőleg, lelkileg gyilkolod magad csendesen, aminek később fizikálisan is jelei lesznek, betegség, pl. daganat formájában, mivel a rák lelkieredetű betegség is egyben.
Aki halálos betegségben szenved, az szerintem érzi, hogy mikor jön el a vég.
A depresszió pedig nem halálos betegség, csak önmarcangolás.
"Csernus Imre pedig egy f**z. A szakmabeliek mélyen lenézik."
Persze, persze, tudjuk. :D De olvastál tőle valaha egy-két mondatot is, mielőtt véleményt mondasz róla?
Persze tudjuk, ő nem az az ember, aki babusgat és pátyolgat, mert sok embernek nem ez kell.
Stílusától eltekintve igazat mond minden téren.
De tudom, sz..r érzés szembesülni a hibáiddal, mert az egódat sértve érzed ilyenkor.
"Persze, persze, tudjuk. :D De olvastál tőle valaha egy-két mondatot is, mielőtt véleményt mondasz róla?"
Megvannak anyámnak a könyvei. Nem olvastam, csak néztem régen a műsorát, meg belehallgattam egy-két előadásába. Ettől se lett róla jobb véleményem.
"Persze tudjuk, ő nem az az ember, aki babusgat és pátyolgat, mert sok embernek nem ez kell."
Nem ez vele a bajom. Az vele a bajom, hogy szakszerűtlen. Nem tudja, hogy hogy kell pszichoterápiát végeznie. Nevetséges az, hogy pár mondatod után belevág a szavadba azzal, hogy "NA ÉS EZÉRT KI A FELELŐS, KEDVES NYÚL BÉLA ÚR?" mert nem ennyire egyszerű minden probléma. Odamész hozzá egy komplex dologgal, amit fel kell tárni, meg kell érteni a téged ért hatásokat, és neki annyi a válasza, hogy mindenről te tehetsz. Ez nem terápia. Ő egyvalamiben jó, remekül ért ahhoz, hogy drogosokat észhez térítsen. Náluk elhiszem, hogy működik ez a duma, mert nekik tényleg ez kell. Az átlag páciensnek, akit mondjuk vert az apja, és ezért fél a férfiaktól, vagy aki nem tudja feldolgozni, hogy zaklatták gyerekkorában ezek nem segítenek. Egyébként egy agresszív barom, semmibe veszi a pácienseit. Hallottam róla sztorikat szakmájabeliektől.
"De tudom, sz..r érzés szembesülni a hibáiddal, mert az egódat sértve érzed ilyenkor."
Sztem itt inkább az ő egójáról van szó. Egy igazi szakember az egód mögé tud kerülni anélkül, hogy leüvöltené a fejed. Nálam pl. nem jönne be a módszere, mert engem nem tudna megtörni azzal, hogy megpróbálja erővel elpusztítani az egómat. Csak még nagyobb védekezést váltana ki belőlem. Egy igazi szakember a megértést segíti elő.
Oké, ha neked nem jött be, akkor ne olvasd.
Olvass akkor Almási Kittit, Bagdy Emőkét, Bagdi Bellát, Osho-t, Belső Nórát, Ranschburg Jenőt.
Ha az adott pszichológus, akihez jársz, nem jó, akkor menj máshoz. De, kérdés, meg akarsz-e gyógyulni? Mert egy pszichológus bármit csinálhat, ha te semmit nem teszel azért, hogy meggyógyulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!