Valaki megsért téged valamivel, akkor megérdemli-e az illető, hogy többszörösen, hónapokig szenvedjen majd a későbbiekben?
Nem, engem nem tesz boldoggá, ha valaki szenved, és a sértését sem teszi semmissé.
A konkrét esettől függően, vagy megbeszéljük és utána kb. ugyanolyan lesz a kapcsolat, mint előtte. Vagy ha annyira durva sértés volt, akkor nem tartom vele többet a kapcsolatot, vagy ha muszáj (pl. munkában) akkor normálisan dolgozom vele, de nem leszek közvetlen, nem lesz már baráti a viszony.
Direkt nem fogok senkin sem kvázi bosszút állni.
Ez attól függ, mivel sértett meg.
A bosszúállás rendkívül kicsinyes és könnyű túlzásba esni.
Sokan a sértést keverik egy rosszul elsült poénnal, vagy akár a rosszindulattal.
1. A többszörös büntetést senki sem érdemli meg.
2. Ha csak kritika volt, ami fájt, azt át kell gondolni, nem szabad megbosszulni.
3. Ha a megsértő indulatból tette és bocsánatot kér, akkor érdemes megbocsátani.
4. Ha szándékos volt, érdemes a kaocsokatot mininalizálni.
Nem, maximum a tettével egyenes arányosan, de ezt se az én dolgom "biztosítani".
Nemrég engem is nagyon megbántott valaki, aki fontos volt. Nem keresem azóta, ha neki ennyit ért, hát ennyit ért.
Nem akarom, hogy szenvedjen vagy ilyesmi, bár nyilván idővel lesz némi lelkifurdalása, hogy hülyeséget csinált. Ha bocsánatot kérne, megbocsátanék.
Ha nem teszi, szíve joga.
9. vagyok
Az én esetem kicsit más, nem arról van szó, hogy mondott rám valamit, amin én megsértődtem, hanem úgy viselkedett velem, amit én nem tudok elfogadni, majd ő sértődött meg egy mondvacsinált apróságon végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!