Észrevettétek hogy az elsőszülött gyerekek a legjobbak, legokosabbak?
Nem, leírtam, hogy elsőszülött vagyok. A példám arra utalt, hogy nem vagyok köztünk a legokosabb, csak mert én fogantam meg először.
A "legjobb" kifejezés pedig egyszerűen ostoba. Ki a jobb és miért lenne valaki jobb, ha a gyerekek más területen mozognak? A legokosabb is buta fogalmazás. Én jó vagyok emberismeretből, kommunikációból, a húgom pedig bioszból. Melyikünk az okosabb?
Én nem vettem észre ilyet..Nálunk is pl. én vagyok a legkisebb és vagyok mondhatni a legokosabb, egyedül én megyek pl. egyetemre is a családból (mérnöki szakra, mielőtt valaki beszólna, hogy biztos valami büfészakra megyek), én beszélek egyedül idegen nyelveken (vagyis bocsi, amikor 12. utáni nyáron meglett a német középfokú komplex nyelvvizsgám, a legidősebb nővérem nekem állt, hogy amúgy mirefel vagyok olyan büszke magamra, amikor csak most jutottam el odáig, neki bezzeg 17 évesen, 2 évvel előttem volt már egy nyelvvizsgája...Ami egy német ALAPFOKÚ írásbeli vizsga volt és ma már annyira se beszél németül, mint akkor.)
Meg valószínűleg elég beképzelten hangozhat, de egyéb szempontokból is "értelmesebb" vagyok, mint a testvéreim. Pl. annak ellenére, hogy ugye reál irányban tanulok tovább, elég sok történelmi, irodalmi téma érdekel, mondjuk nem mondanám, hogy olyan fú de magy lexikális tudásom van, de azért a testvéreimnél ezen a téren is több mindenhez hozzá tudok szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!