Tényleg embertelen lennék, mert nem nevelném fel a fogyatékos gyerekemet (ha születne) és mert jó ötletnek tartom az eutanáziát?
Több emberrel beszéltem erről, de a többségük elutasította a nézeteimet.
Ti is így gondoljátok?
14-es.
Nyilván félreértesz.
Egy átlag szülőnek, aki hivatása szerint nem gyerekekkel foglalkozik, fogalma sincs, mit csinál egy pici baba.
MINDEN élő gyermek eszik, meg alszik, hiszen aki nem eszik nem alszik, az meghal. (vagy nagyon komoly egészségügyi ellátásra szorul)
És leszögezném, hogy egy újszülöttől jogosan vár el annyit a szülő, hogy egyen, meg aludjon. Néha tele a pelus, néha felsír, ennyi.
Biztosan te is tudod, hogy a normál fejlődésmenet szerint az ember az első évében hatalmas változásokon megy át. Onnan, hogy a fejét em tudja megtartani egy év alatt eljut az első lépésekig. És ez egy fontos dolog. Hogy eleinte szinte semmit nem várunk el egy gyermektől, aztán fokozatosan egyre többet.
És erre mondtam azt, hogy a sérült gyerek nagyon hasonlít az épre eleinte.
Mert a súlyosan fogyatékos is eszik meg alszik, és az ép újszülött is eszik meg alszik. Csak az ép halad majd a normál fejlődésmenetben, a sérült pedig csúnyán lemarad.
A szülő pedig fokozatosan veszi észre az elmaradásokat, mert fokozatosan lesz egyre több elvárható tőle.
Én nem úgy értettem, hogy a sérült gyermekek szülei nem törődnek a babával, bár szerintem ezt fentebb már érthetően kifejtettem.
Azt pedig hogy "megfizettem nekik" végképp nem értem. Ki fizet meg, és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!