Miért mondják, hogy 24 évesen még roppant fiatal vagyok? Szerintem közelebb vagyok a 30-hoz
Azt vettem észre, hogy az emberek többségénél 20-as éveik közepén eljön egy ilyen "öregnek érzem magam" időszak. Valószínűleg azért, mert itt "kell" felnőni, vége az egyetemnek, sulinak, szülői támogatásnak, bekerül a munka világába átrendeződik az élete.
Én is 24-25 évesen sokkal idősebbnek, fáradtabbnak éreztem magam. Most lassan 30 vagyok és úgy érzem mintha relatív fiatal lennék.
Én ennyi idősen állandóan nyugdíjas akartam lenni, mert hogy akkor nem kell csinálnom semmit, nyugodtan élhetek :)
Most meg itt vagyok 30, és azon parázok, hogy úristen mindjárt 40 leszek, aztán 50, azután meg rögtön ott a nyugdíj...
De ha belegondolsz, még több, mint másfélszer ennyit fogsz dolgozni, mint amit eddig leéltél (legalábbis ha szerencséd, és nem esik rád egy villamos, vagy nem üt el egy tengeralattjáró)! Az kb. 36 év. És akkor is csak 60 leszel, még eléldegélhetsz pár évig, megélheted akár a 100-at is. Az pedig _még_ 76 (!) év, úgyhogy te még igenis roppant fiatal vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!