Milyen egyetemista az, aki nem jár bulizni? A legszebb éveit pazarolja el.
2-es vagyok. Azt hozzátenném hogy én nekem még a sggem ki van nyalva mert anyáméknál lakok, ők etetnek, mosnak rám, meg elviselnek rossz napjaimon. Mert örülök hogyha az egyetemet tudom fizetni. Emellett sok jegyzetet kapok szaktársaktól és felsőbbévesektől. Most pont nincs fix munkám, alkalmizok. De sok ideig jó helyre jártam, nem szívás munkát csináltam éhpénzért. Szóval nekem jó dolgom van. Nem tudom hogy menne ha ezek mind nem így lennének....
Persze egy 280 pontos államilag támogatott büfészakon én is buliznák.
11-es, a ponthatároknak ehhez semmi köze.
Az ilyen nemzetközi tanulmányok, meg klasszika filológia, meg marketinges zöldségek kb 240-től indulnak 400-ig.
Én biológián vagyok 280-as alapponthatáros szakon.
Azért egy olyan szakot ahol sejtbiológia, biokémia, meg genetika van, ne nevezzük büfé szaknak.
Jelzem a fizika, molekuláris bionika, és a kémia szak is ennyi volt itt tavaly (SZTE).
A nagyon büfé szakokra nagyon sokan akarnak menni, és általában azok szoktak kiugróan magas ponthatárokkal rendelkezni.
Persze van a gyógyszerész, általános orvostan, villamosmérnök, akinek másért magas a ponthatár.
Amúgy selejt minden szakon van.
Itt nálam is, el nem tudom képzelni a társaság felét se, hogy kutató biológus legyen egyszer...
Irtó sokat buliztam az egyetemen. Művészeti kar volt, nem csak a pia fogyott. Élveztem, sok emberrel kerültem kapcsolatba, rengeteget beszélgettem, tapasztaltam. Toltuk a pucérmaratont a kézilabdapálya körül, olyan mértékben nyíltam meg mások felé, hogy régebben ez elképzelhetetlen volt számomra.
Utólag iszonyatosan megbántam, nem magát a bulit, hanem azt, hogy mennyi minden mástól vette el az időmet. így is sokat fejlesztettem magam a munkámban, de a bulik nélkül szakmailag három évvel előbb lennék legalább.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy azok, akik nem jöttek le a bulikba, ők sem a leghasznosabban töltötték az idejüket, nem sok van közülük, akiknek a szakmai tudását tiszteletre méltónak tartom. De van olyan is. Maga a jegy sosem számított, inkább a gyakorlat, de ez egy művészeti egyetem volt, gondolom egy pénzügyi szakon kell sheggelni rendesen.
14-es. Akkor ne haragudj. Sose voltam tisztában ezekkel. Egy helyre akartam menni, ott meg csak elméletben van állami képzés. 485-ös ponthatárral 1 ember jutott be államira.
De igen. Reál tárgyak kemények lehetnek. Biológia, kémia meg minden egyéb.
Akkor a ponthatárt visszavonom. De a büfészakokra továbbra is vonatkozik a kijelentésem.
Valóban eddigi életem legjobb időszaka volt a BSc (olykor vissza is sírom sajnos kicsit).
Ugyanakkor miről maradtam le a bulizással?
Nekem marhára nem tetszik az a zene, ami ott van és egyébként is unom az egészet. Senki ne haragudjon, tényleg, de azt táncnak se tudom nevezni. Éjszakázni se bírok.
Helyette menhelyen önkénteskedtem sok nagyon kedves kutya között, elvittem Bécsbe a baráti kört, szerveztem egy bringatúrát, rengeteget teljesítménytúráztam, sokat fotóztam és persze ismerkedtem, randizgattam is, kapcsolatban is voltam persze. Jártam FÉK-re és egyéb vallásos egyetemista közösségekbe, de ezek már nem tetszettek és nem találtam a helyem.
Párhavonta bowlingozás, biliárdozást, mozizást vagy egyebet szerveztem össze a baráti körrel.
Mind többet adott, mint a bulizás.
Büfészak volt, már maga a szak könnyebb úgy, ahogy van, de azon a karon meg pláne az volt.
Heti 2-3 zh, némelyik gimis témazáró nehézségű volt vagy még az se, a tárgyak évközi vagy megajánlott jegyesek, vizsga össz 3-4, másfél gimis zh nehézségű.
De kimaxoltam, 4-es, 5-ös tanuló voltam, önkénteskedtem civil szervezetnél is, ott maradtam nyár végéig a gyakhelyen egy projektben segíteni... Közben meg annyi mindent csináltam szabadidőmben, amit azóta se és valószínűleg már soha nem is fogok.
Én is kibuliztam magamat a gimiben. Most már nem vonz az a világ. Sokkal érdekesebb dolgokkal lehet tölteni a szabadidődet. Már ha van, mert egy nehezebb szakra néha rámegy minden időd és energiád, ha nem csak kettesekkel akarsz átcsúszni.
Tegnap este berúgtam - megünnepeltük, hogy vége a vizsgaidőszaknak -, de most tök másnapos vagyok, és már szidom magam, hogy ez ennyit nem ér, hogy utána itt fetrengjek egész nap, mert szarul vagyok :D
Olyan aki nem büféruhatár szakon van andragógia,filozófia vagy egyébb olyan szak amivel majd ezt a kérdést teszi fel majd munkája közben:
- Készpénzzel fizet vagy kártyával?Adjak egy szatyrot 20Ft-ért?
Én sem jártam kérdező,próbálj meg ELTE programtervező informatikus szak mellett DOLGOZNI full timeban,mellette heti 4 edzésem volt akkor is,mném hogy buliznál.
Kb. KEK-n éltem(Kávé,Energiaital,Koffein tabletta) kombón,alvás szót a szótárban kerestem ki.
Helyette képeztem magam,dolgoztam mint egy vadállat.
Tudod vannak olyanok akik sokat buliztak most ők talán hazavisznek 300 nettót se,én meg a sokszorosát a nagy bulisok,ők talán egy panelbe laknak nekem szép lakásom van,ők vezetnek valami tragacsot nekem a kocsim is magas kategória,ők nyamvadt nőkkel vannak én nem.
Erről ennyit.
Bepótoltam amúgy most is sokat bulizunk,de minőségi italokkal minőségi helyen, nem kannásboros pacsmag,szeszesitalokat iszunk meg nem műanyag pohárból,meg nem okádunk sugárba hanem szépen bárokba járunk minőségi italokat iszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!