Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha elmennék anonim alkoholistá...

Ha elmennék anonim alkoholisták csoportjába, lecsúszott embereket látnék, akik hasonlóak az utcán lévőkhöz?

Figyelt kérdés
Vagy milyen típusú embereket ? Bennem van a gondolat,de nem akarok ilyen embereket látni,mert még jobban lehúzna szerintem.Hogy néznek ki az emberek,lelakottan arcban ? Persze lehet furcsa kérdés,de nem akarom magam egy kocsmai közegben érezni,bizonyos fejekkel,mert akkor inkább elmegyek egy vidám vasárnapra vmi gyülekezethez.Létezik olyan ilyen közösségben hogy barátokat lehet találni,esetleg mentort ? Ez hogy működik ? Ha először mennék ilyen helyre,beszélnem kell,hogy ki vagy mi vagyok ? Párkapcsolatok jöttek már így létre ?
2019. jan. 21. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon gyakori az alkoholistáknál, hogy úgy próbálják magukat nyugtatni, hogy a másik ember sorsát állítják szembe a magukéval. Ők nem az utcán vannak, nem kocsmában, még nem vesztették el a munkájukat, fiatalok, jól érzik magukat, nem akarnak közösködni a lecsúszottakkal. Na ők fognak hamar visszaesni. Amíg az ember nem áll magához és másokhoz a kellő szintű elfogadással és megértéssel, addig a probléma súlyát sem fogja igazán megérteni. Alkoholista és alkoholista között csak időbeli különbség van, semmi más. Barátkozni lehet, de egyáltalán nem jellemző. Ezek az emberek menekülnek a függőségük elől, amire a másik függő ember állandóan emlékeztetné őket. Így nem lehet egészséges kapcsolatot kialakítani. Legtöbbjüknek célja van, pl a családjukat visszakapni, a régi életüket, amibe nem fér bele a mások problémája.
2019. jan. 21. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
40 éves vagyok,tehát nem tini,nem érzem azt hogy most a világ az enyém,de nem akarok olyan közegbe menni,ami inkább lehúz lelkileg,mint adna valamit.Történetek se érdekelnek.Csak az emberek akik ott vannak,tudnak-e valami pluszt adni a jelenlétükkel,vagy sem.
2019. jan. 21. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem van egy barátom aki alkesz és elment egy ilyenre.A barátom is kb 40 éves vékony alkatú jól öltözött.Nem hiszem az utca típusa van ott.Viszont ott barátkozni,hát nem hiszem jó ötlet lenne.Max a már leszokottakkal.
2019. jan. 23. 08:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Jajj hagyd már azt a gyűlést. Meg annyi kétszínű mocsok embert, akik ott vannak. Ott ünneplik egymást , amiért tönkretették, meglopták a családtagjaikat, a gyerekeik jó eséllyel soha az életben nem lesznek egészségesek felnőttek, vertèk a feleségeiket, részegen esetleg derékba törtèk emberek életét egy jó kis karambollal, stb, stb. De hurrá, mert mostmár ők a becsület és tisztesség mintakèpei és ehhez tapsolnak egymásnak , bemesèlik maguknak , hogy micsoda jó emberek , el is hiszik, mert annyira debilek. Ha csupán ennyi elég volna a megoldáshoz , hogy pár alkoholista összeül egy terembe , a világon nem lennének szenvedélybetegek. Sok idióta
2022. júl. 27. 11:00
 5/8 anonim válasza:

4-es te egy ostoba vagy! Először is voltál már ilyen gyűlésen? Szerintem fogalmad sincs az egészről. Én magam is járok, és először is nem kell mindenkit egy kalap alá venni, az alkoholizmus nem válogat. Másodszor akárkinek bármi is a múltja, a lényeg, hogy a változás útján támogatjuk egymást. A múlton változtatni nem lehet de a jelenen és jövőn igen, és ha ha valaki jó irány felé halad, még szép hogy támogatjàk és megtapsolják!

Azok akik nem akarnak változtatni, a közelébe se mennek ilyen gyűlésre, nemhogy rendszeresen eljárnana... A legtöbb ember aki eljár ide, hosszú hónapok és évek óta nem iszik már. És nem, nemcsak "összeülnek egy teremben" hanem örömöt, bánatot, történeteket megosztanak egymással amit kibeszélnek magukból és azonosulni, tanulni lehet belőle, vagy csak támogatni a másikat.

2022. aug. 15. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én életemet pont elég alkesz családtag tette tönkre, akiknek a szarát takaríthattam, hagyták rám a tartozásaikat, stb, stb és legtöbbje járt a gyűlésekre, semmit nem változott közben , csak ünnepeltette magát. Járjál csak szorgalmasan, egyáltalán nem érdekel a véleményed, attól, hogy te odajársz, nem módosul az álláspontom , felesleges volt kifejtened, mi történik ott, nem izgat abszolút
2022. aug. 16. 01:00
 7/8 anonim ***** válasza:
A minősítést a társaidnak tartogassad, sok örömöt kívánok hozzá !
2022. aug. 16. 01:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Ja és jól fogalmaztál :" szerinted "

Ezt az alkoholizmus nem válogat témát is tartogasd a gyűlésekre, ott kíváncsiak rá és el is hiszik maguknak, tudom kívülről, az alkoholizmus betegség és társai, csakhogy én nem osztom ezt, számomra nem betegek vagytok.....

Nem tud meghatni az önèljenzès, hogy kimentitek magatokat a mocskos dolgaitok alól, hogy ti betegek vagytok. Más is az, mégsem tette tönkre rakás ember életét, munkáját, családját. Szóval én akkor lássak alkeszt, mikor a hátam közepét és már csak amiatt is szívből remélem, hogy nem estek vissza, hogy ne mèrgezzètek tovább a másik életét.

2022. aug. 16. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!