Hogyan lesz valaki szerelmes?
Az ész-énem azt mondja, hogy először barátság szintig kell jutni a megismerésben és onnan lehet szintet lépni. Érv mellette sok van, ellene kevés.
Az érzéki-énem szerint hagyni kell, hogy a lány külseje vezessen az érdeklődésem felébredéséhez, még akkor is, ha belül semmit sem tudok róla. Itt nincsenek érvek, ez csak ösztön.
Az a problémám, hogy minden nő hidegen hagy aki a fenti kettőből legalább az egyiknek nem felel meg.
Pl most van egy lány, legközelebb 2 méterről láttam de letaglózott. Viszont ezzel mire megyek? Életreszóló (vagy annak induló) kapcsolathoz kétlem, hogy csupán a lendület elég lesz. Ha meg belemegyek de csak erőltetett egymásra hangolódás lesz akkor megint szivacs.
Mi a helyes sorrend? Szépítse a belső a külsőt, inkább mint fordítva, nem? Még ha nehéz is barátságot kialakítani egy ellenkező neművel.
jó az 1-es:) talán annyit, hogy a szerelem "nagyobb nálunk.. nem az akaratunktól függ... a kifejezések is ezt sugallják: beborít a szerelem, beleestem (mint egy verembe).Lesújt az emberre, mint a villám - a Shakespeare drámákban.
"2 méterről láttam de letaglózott" -megismerkedtek és haladtok egymás megismerésének útján - mivel az ember a végtelent hordozza, ez egy folyamat, nem lehet a végére érni. És nem kell túl sokat racionálisan kigondolni előre, mert nem lehet
Az én egyik tapasztalatom úgy nézett ki, hogy baráti viszonyból hatalmas vonzódás alakult 1 év ismerettség után akaratom ellenére. (Nagyon nagy korkülönbség miatt). Észre sem vettem és beleszerettem. És nem a külseje fogott meg.
Persze nem lett/lehetett belőle semmi.
L
1 pillanat alatt szerelmes lehetsz
Ha kicsit jobban meg akarod ismerni mi is a szerelem:
Gary Chapman: Egymásra hangolva 3. fejezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!