Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok rólam, illetve...

Mit gondoltok rólam, illetve az INFP személyiség típusokról?

Figyelt kérdés
Minden bizonnyal én INFP személyiség típus vagyok. Nehezen ismerkedek, nem sok embert engedek igazán közel magamhoz. De ha a megfelelő társaságban vagyok, képes vagyok nagyon "eldobni az agyam". Az átlag életben komolynak, félénknek tűnhetek. Elég széles az érdeklődési köröm. Anyai ágon rajzművészeti, apai ágon pedig zenei tehetséget örököltem. Kilenc évig Magyar néptáncoltam. Sajnos egy sérülés miatt abbahagytam, azonban utána már időm sem lett volna rá. Hat/hét évig zongorát tanultam (azthiszem, hogy) öt éves szolfézzsal egyetemben. Zenei pályámat egyaránt a ráfordítható idő hiánya miatt fejeztem be. Idén van az első év, hogy nem járok zongorázni. Ebben az évben felvételizek a gimnáziumba. Rengeteget tanulok és készülök. Egy művészeti szakgimnáziumba megyek (Remélhetőleg). A tanulás és a felvételi mellett rengeteget kell rajzolnom. Ugyanis abban az iskolában van egy elvárt, alap rajztudási szint. Nagyon szeretek alkotni. Nem csak rajzokat, bármit. Főleg ezen a területen tervezem mozogni a jövőben. Valamint nagyon szeretem az állatokat. Minden állatban meglátom a hasznosságát, szépségét. MINDEN állatot szeretek. Persze vannak amelyeket kevésbé. Ez főként zavaró viselkedésüknek köszönhető. (Például férgek. Zavar, hogy a testemben, háziállataim testében élősködnek. Ugyan akkor ez is egy érdekes és tanulmányozható módja az életnek). Puhatestűektől a rovarokig, minden állat. Emlősök, hüllők, madarak...stb... Szeretek az élet nagy kérdéseiről gondolkodni. Elméleteket építek ki. Ez részben annak is köszönhető, hogy kedves szüleim engednek szabadon alakítani saját világomat. A zene az élet alternatívája. Mindkettő egy alkotás, amelyben a legkisebb hangok is összefüggnek egymással és a legapróbb részletel is megváltoztatják az összahtást. De van egy egyenletes ritmus amely kordában tartja az egészet. (Egyik elméletem példaként) Imádom a természetet. Ha benne lehetek gondolataim rabjául esek. Ha szél fúj, eső vagy hó esik, én ugyan olyan csodálattal nézem ezt a gyönyörű dolgot. Szeretem a színeket. Ahogy a legtöbb embernek, úgy a telt, színes dolgok számomra boldogságot keltő hatással vannak. De kedvelem a sötétebb, halványabb színeket is. Igazság szerint a lényeg, hogy összhangban legyenek egymással. Még előttem áll az élet, távolról sem vagyok még felnőtt. Kicsit félek, de mégis bizakodva nézek elébe. A válaszokat előre is köszönöm és elnézést kérek, ha helyesírási/fogalmazási hibát találtok! (Koromat privát üzenetben kérdezzétek)

2019. jan. 15. 01:38
 1/10 anonim ***** válasza:
45%

Rólad gondolom azt, hogy ilyen nincs, hogy valaki ennyire "én" legyen.

Pedig nekem INFJ jött ki. Jó, én nem rajzolok és az énekhangomon kívül nem kamatozik a zenei tehetségem de pl a természet témakör, hajmeresztően egyező perspektíva

2019. jan. 15. 01:54
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Azt gondolom h kenyszeresen cimkeket aggatnak magukra és ettől érzik jobban magukat hogy ők mekkora kulonleges kis hópelyhek
2019. jan. 15. 04:32
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

azt gondolom, hogy e 4 betű csak arra jó, hogy címkézve legyenek emberek, másoktól elhatárolják magukat, már olyan is van, ha valaki megmondja "saját négy betűjét", a másik szóba se áll vele, mert "olyanokat nem tudom elviselni"...

Szakmában dolgozó pszichológusoknak is megvan a véleményük az MBTI-ről, nagyon káros.

2019. jan. 15. 05:26
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Kitolteni mokas lehet a szorakozas kedveert, de amugy tul sokat nem kell moge latni, mert konnyen atfordul tudalekossagga a dolog... te is kisse olyannak tunsz.
2019. jan. 15. 07:35
 5/10 anonim ***** válasza:
48%
Komolyan...ez valami népbetegség, hogy lassan már minden 2. ember 4 betűbe skatulyázza be magát?
2019. jan. 15. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
53%

INFP ez minek a rövidítése?

Idegesítően naiv , fárasztó panaszkodós??

2019. jan. 15. 09:34
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Azt gondolom, hogy nem lehet az embereket személyiségtípusokba bele tuszakolni. Ezek a hülye rövidítések csak itt gyakorin mennek. Az életben senkit sem érdekel, hogy infp vagy akármi vagy.

Szerintem ha valami gondod van, akkor oldd meg, ne ilyen pótcselekvéseket keress.

2019. jan. 15. 09:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ aki úgy kezdte kommentjét, hogy "azt gondolom". Ugyanis ők választ adtak a kérdésemre. Tiszteletben tartom minden ember véleményét, akár hasonlít az enyémre, akár nem. Én azért hiszek (elmondanám, hogy csak némileg) ebben a személyiség típusos dologban, mert először csak viccből megválaszoltam nlgy kérdést. De a végeredmény leírása valóban passzolt a személyiségemre. Ezek a jegyek amelyeket olvastam, nagyon általánosak, semmit nem árul el az igazi énemről. Csupán megemlítettem, hogy vélhetően az "INFP" típus körébe tartozom. Az INFP pedig nem igazán egy rövidítés. Nem is az a lényeg. Ez igazából cdak annyi, hogy az első kérdésnél a négyből I vagy nás betűvel ellátott választ adnék. Kérlek titeket, hogy ha zavar titeket, hogy az emberek behatárolják magukat, "ugyan olyanok akarnak lenni" akkor ti akarjatok azok lenni azzal, hogy nem vagytok képesek mások véleményét elfogadni. A továbbiakban légyszíves ha valaki nem színpatizál az személyiség típusos részével a kérdésemnek az ne kommenteljen ezzel kapcsolatosan (mert nem fogom figyelembe venni) Nagyon szépen köszönöm! További kellemes 2019et
2019. jan. 15. 19:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Iden felvetelizel a gimnaziumba, tehat 12 es 15 ev kozotti vagy, nagy valoszinuseggel 14.

En azt gondolom, hogy TKP vagy. (Tudalekoskodo Kis Pocs).

Az interneten megtalalhato szemelyiseg-tipus-kutato kerdesek kb egyenertekuek azzal, hogy "toltsd ki a tesztunket es megmondjuk, milyen csillagjegyu feleseget valassz!"

Ha valoban szemelyiseg-meghatarozast szeretnel kapni, fordulj pszichologushoz, o legalabb szakmai vegzettseggel rendelkezik.

2019. jan. 16. 00:50
 10/10 anonim válasza:
88%

Hát ez eszméletlen... Én nem értem azokat az embereket, akik azt hangoztatják, hogy mekkora hülyeség, sőt egyenesen káros ez a fajta személyiség-tipológia, és ezt az előítéletességüket abban is kinyilvánítják, hogy ilyen undorítóan lehurrogják és elmondják mindennek azt, aki a kérdést kiírta... Pedig ez a kérdező szerintem egy hihetetlenül értelmes, nagyon sokszínű és ritka jó kommunikációs képességű ember, szerencsére elegendő önbizalommal ahhoz, hogy ne vegye figyelembe az ilyen beszólásokat.

Az MBTI-ről én is azt gondolom, hogy csak egy általános képet ad, és nem jó, ha teljesen rabjává válik az ember, vagy ha egy személyiségtípus alapján ítél el rögtön valaki mást, vagy önmagát ezért gondolja különlegesnek... De lehet máshogy is tekinteni erre a tipológiára, nekem pl. nagyon sokat segített, hogy megértsem, különböző helyzetekben miért viselkedek úgy, ahogy, és nincs velem az égvilágon semmi baj, maximum fejleszthetem bizonyos funkcióimat. :)

Kérdező, nem tudom, hány éves lehetsz, de kicsit nehezen egyeztetem össze, hogy még csak most mész gimnáziumba, de már így fogalmazol, gondolkodsz és kezelsz konfliktusokat, azok alapján, amit leírtál és ahogyan reagáltál. Szerintem nincs mitől félned, már az is fantasztikus, hogy tudod, mivel szeretnél foglalkozni, és ha kitartó vagy, egyszer úgyis eljutsz oda, ahova szeretnél! Csak így tovább ;)

egy INFP

2019. jan. 17. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!