Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyermekkorban miért örülünk...

Gyermekkorban miért örülünk jobban a karácsonyi ajándékoknak?

Figyelt kérdés
Legalább is nekem ez a tapasztalatom, mikor gyerek voltam jobban örültem mindennek, de most felnőttként már nem annyira mint akkor
2018. dec. 24. 21:09
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Mert megszokottá válik; mert eleinte csak mi kaptunk gyerekként, majd ez kölcsönösé vált; mert ma már szinte mindenki mindent meg tud venni, így nem olyan izgalmas, mint egy zsé nélküli gyerekként átérezni ezt; mert akkor a szüleink vigyáztak ránk, így számíthattunk rájuk, ma meg már csak magunkra számíthatunk...
2018. dec. 24. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Mert nincs saját kereset mindent nem tud maga megteremteni elintézni gyerekként senki .Nem volt minden sarkon hiperbolt sem net meg várni kellett hónapokat valamire . Most a pénz és a fantázia szab határokat a vágyaknak és szinte bármit előteremt .
2018. dec. 24. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert gyerekként az egész karácsony más. Csak a felszínt látod, minden mézeskalács és fenyő illatú, a karácsonyfa csillogvillog, a jézuska mindjárt jön, jönnek látogatóba az unokatesók, kíváncsian várod mit fogsz kapni.

Felnőttként te vagy a jézuska, a sütit neked kell sütni, a plázákat neked kell járni, az unokatesó neveletlen kölykét neked kell elviselni.

Ne meg talán a legnagyobb különbség: felnőttként van kereseted, ha kell valami elmész és megveszed. Ha valamire nincs pénzed és ajándék előre tudod, hogy igen anyádék és anyósék közösen megveszik az új gáztűzhelyet neked.

Nem marad valódi meglepetés.

2018. dec. 25. 01:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Gyerekként a karácsony rólad szól. Fa díszítés, pihenés, ajándékok. Régen ritkán kaptam valamit, így még inkább kiemelt volt a karácsony.

Felnőttként a karácsony csak szívás. Nem tudják mit vegyenek nekem, én sem tudom mit vegyek a családnak. Nem is ismerjük egymást. Mégis ott a kényszer, hogy ne menjek üres kézzel.

Az ajándéknak sincs már értéke, mert ami kell azt megveszem magamnak amikor kell, felesleges kacatokat meg nem szeretem. Régen míg nem volt saját pénz addig csak ajándék maradt, ma már nem kell várnom 1 évet semmire.

Mondjuk én az egész karácsonyt nyűgként élem meg. Mindenki stresszes, depressziós azt hajtogatják hogy ilyen szar évük még nem volt. Én meg eddig egészen jól éreztem magam, de szinte kútba rántanak magukkal. A rokonokkal is évente egyszer találkozom, idegenek számomra. Meg az egész elszórt 4-5 napot el tudnám tölteni sokkal hasznosabban is. Már ott tartok hogy inkább mennék dolgozni, csak ne érezzem magam úgy mintha halotti toron ülnék.

Alig várom hogy vége legyen és húzhassak "haza"az albérletembe.

2018. dec. 25. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!