Temetőben X év után tényleg kitúrják az ember sírját és tömegsírba dobják, aki nem fizet X év után a sírhelyért?
Temetőbe menve az összes halott 5-10-15 éve halt meg. Miért nincsenek 20. század eleji sírok vagy azelőttiek?
Tehát arra a halottra, akire már senki nem emlékszik, már senkinek nem éri meg fizetni, annak annyi?
Igen, egy idő után meg kell váltani a sírhelyet.
Egyébként meg nem tudom, melyik temetőről van szó, de ahol eddig én jártam, mindenhol voltak 40-50 éves, vagy régebbi sírok is.
Azért ez durva...
Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld!
A koporsós sírhelyeket 25 évente, az urnásokat 10 évente kell megváltani (ha időközben mást is temetnek a sírhelyre, akkor is fizetni kell az új temetéskor, ha a régi megváltása nem lenne esedékes). Ha nem fizetnek, akkor megy egy matrica a sírkőre, hogy esedékes, ha utána sem, akkor felszabadítják a sírhelyet, és ha valaki más megveszi, akkor igen, az előző halott maradványait kiteszik, akármennyire morbid is:(
Persze, kis falvakban más a helyzet. Azok az igazi temetők, nem amik a városban vannak, és csak a pénz számít!
A temető kapacitása véges, ezért a sírhelyeket adott időre váltják meg, és azt meg lehet hosszabbítani. Ha lejár a sírhely és nem jelentkezik senki meghosszabbítani, akkor közös sírba kerülnek a földi maradványok.
Falusi temetőkben amúgy rengeteg nagyon régi sír van, akár 1800-as évekbeli is. Ha nincs újra megváltva, de nem is kell az adott hely, akkor gyakran háborítatlanul maradnak még sokáig. A városi temetők meg egy emberöltő alatt megtelnek, úgyhogy itt szerintem sokkal gyakrabban adják ki újra a sírhelyet. Amúgy budapesti temetőben sétálva sem csak 5-10-15 éves sírokat látok, sokkal régebbiek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!