Miért van az, hogy a nőknek mindig magasabb a születéskor várható élettartama, mint a férfiaknak?
Ehhez ugye azt kell megválaszolni, hogy miért halnak meg a férfiak átlagosan fiatalabban. Ez nyilván egy sok tényezős dolog, szerintem néhány jelentős tényező a genetika, több stressz és az önpusztítóbb életmód.
Úgy tudom, hogy már a fiú magzatok is nagyobb arányban vetélnek el, mint a lányok. Ezután még mindig több kisfiú születik, mint kislány, mert eleve valamivel nagyobb arányban fogannak fiúk, mint lányok. Magasabb életkorban a férfitöbblet kiegyenlítődik, majd nőtöbbletbe fordul. A fiúk nagyobb arányú vetélésének úgy tudom, hogy a több genetikai probléma az oka, az xy kromoszómapár miatt.
A több stresszt nem kell magyaráznom. Igaz, hogy az utóbbi években a nők a stresszt illetően valamennyit "behoztak a lemaradásukból", de nem teljes a kiegyenlítődés.
A több önpusztítás meg akár a több stresszel is összefügg, de tovább rontja az összeképet. Úgy tudom, hogy például a férfiak nagyobb arányban dohányoznak, mint a nők, részben a társadalmi hagyományok miatt, de lehet, hogy részben a több stresszre adott rossz reakcióként.
Kevesebb zöldség -> kevesebb vitamin -> stroke, szívbetegségek stb
Napi 5 adag zöldség és gyümölcs bevitele 20-30%-al csökkenti ezeknek a kockázatát.
Dohányzás - a nők körében alacsonyabb a dohányzók száma, mivel csúnya lesz a körmük, sárgák a fogaik, füstszagúak lesznek, a dohányzás tüdőrákot, gégerákot okoz.
Alkohol - a nők szintén kevesebbet fogyasztanak, csúnya a részeg nő látványa, ők jobban odafigyelnek a májuk egészségére, de a férfiaknak ebből is gondjuk adódik.
Stressz, munkahelyi körülmények - túl sokat dolgoznak, éjszakai munkát is vállalnak, ez tönkreteszi a szervezetet előbb-utóbb.
Számtalan oka van..
Ehhez olyan férfibarát szervezetek is hozzájárulnak, mint a NANE és társai.
Egy férfival kapcsolatban az elvárások egyszerűek és tiszták:
Ha a nőt nem engedi előre az ajtóban, bunkó
Ha előre engedi,m szexista hímsoviniszta állat
Ha a lépcsőn felfelé elől megy akkor udvariatlan
Ha hátul, akkor a szoknyája alá akar nézni
Ha a nő kicsípi magát és a férfi nem dicséri meg, akkor bunkó
Ha megdicséri, akkor zaklató szatír
Ha nem visz elég pénzt haza akkor élhetetlen
Ha igen, akkor meg nincs eleget otthon
Az én esetem:
Ha dolgozom, akkor bunkó vagyok, hogy nem a nejemet fuvarozom
Ha őt fuvarozom, akkor:
*Nem keresek eleget (Tény. Mikor?)
*Nehezen talál oda (Konkrétan a kapuban raktam ki)
*Ha nem porszívótok akkor bunkó vagyok
*Ha porszívózok akkor:
**Sokkal hosszabb kiselőadást tart arról, hogy hogyan lehetett volna szebben csinálni, mint egy teljes takarítás
**Mit zajongok
Ha olyant mondok ami nem tetszik, elbőgi magát és a dolog elintézve (Ez lehet az is, hogy vasárnap van nem szombat).
Ha én jelzem, hogy nem tetszik, amit mond, akkor bunkó vagyok...
Miért élnek a férfiak rövidebb ideig?
Nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!