Mi az ami önbizalmat ad?
Nem maga a sport, hanem az azzal elért eredmény 😀
Futásnál pl a fogyás ha az a cél.
Amúgy egyénfüggő nekem a probléma megoldás. Bármilyen területen ha falbaütközök és sikerül megoldani az nagyon megdobja.
Ne arra gondolj mi ad önbizalmat, hanem, hogy mi az ami lerombolja.
A szorongás, a tévképzetek hogy ehhez nem vagyok elég, nem tudom megcsinálni, el fogom rontani ilyenek. Ezeket kiűzöd a fejedből mindjárt nagyobb lesz az önbizalmad.
Ittvan egykét példa ami velem is volt párszor:
Odalépsz 11-es rugáshoz remegő lábbal és azon pörögsz, hogy ez milyen fontos gól, mennyit veszítetek ha kihagyod, meg mennyire idegesek lesznek rád a többiek, biztos kihagyod.
De ha úgy állsz oda, hogy ezt mondod: kérlek Istenem legyél most velem, had ünnepeljek, és vezessen győzelemre a csapatom. És ha nem is vagy hívő itt nem az a lényeg, nem Isten visz győzelemre,hanem a pozitiv hozzáállás.
Így van akkor is ha odalépsz a fiúhoz/lányhoz aki tetszik és ha azon stresszelsz hogy jaj ő milyen szép én meg milyen csúnya vagyok akkor le is mondhatsz minden további remenyről.
Mert ilyenkor van az hogy elbűvölés helyett mekegsz-makogsz, ujjaidat morzsolgatod, elkapod a tekinteted, ha véletlenül a szemébe nézel. Önbizalom olyan kisugárzást ad neked, ami elnyomja a szorongásos tüneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!