Lehetséges semmire sem gondolni?
Úgy értem hogy mikor az ember feszült ideges akkor azt mondják neki,hogy ne gondoljon semmire de lehetséges ez? Lehetséges az hogy semmire ne gondoljunk?
Gondolom álmunkban is gondolkodunk. Vagy mégis hogy van ez?
Várom a válaszolók véleményét a témáról!
Köszi!
Igen , abszolút.
Kapcsold ki teljesen magad; még arra se gondolj, hogy "arra kell koncentrálnod, hogy ne gondolj semmire"; mert még az is koncentráció. Csak csendesedj el, csendesítsd el az elméd; ha jön valami gondolat; kapcsold ki. PL elaludni is könnyebben lehet így. Tehát ha pl nem tudsz aludni, mert annyi idegesítő gondolat meg feszkó kavarog benned; akkor kapcsold ki, offold le, hessegesd el, söpörd el; zavard el, söpörd ki a fejedből; szüntesd meg; állítsd meg, vedd ki. És nem kell így végiggondolni, mert akkor is gondolkodsz közben, de itt van egy másik lelkesítő gondolat: Beszélj a problémához, mintha élőlény lenne; és akkor mondd meg neki, hogy "Te, probléma! Olyan, mint te vagy, már volt 1000 az életemben; én még mindig itt vagyok, azok a problémák már viszont sehol!" :D És akkor így küldd el a problémát!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!