Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A néptánc milyen szerintetek?

A néptánc milyen szerintetek?

Figyelt kérdés

2018. nov. 10. 10:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%
8-as: nem azt kérdezték, hogy te tudsz-e néptáncolni, hanem szereted-e a néptáncot, mondjuk nézni, színpadon, igazi profiktól. Szerintem ez csodás, büszkék lehetünk rájuk.
2018. nov. 11. 11:44
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem, nezni se szeretem, profikat sem, pedig kozeli ismeroseim kozul is sokan jarnak rendezvenyekre es versenyekre.
2018. nov. 11. 11:58
 13/27 anonim válasza:
35%
Ennyi magyar, saját kultúrájára nem büszke embert nem láttam. :'D Jómagam immáron 2 éve néptáncolok egy remek közösségben, jófej emberek között, és azt kell mondanom, csodálatos dolog. Imádom a hangulatát, az érzést, ahogy táncolhatok, megszűnik a világ közben. Fiúknak + rész a férfitáncok - legényesek, verbunkok, stb., amivel tudtok menőzni. Ha valóban érdekel, gyorsan felfejlesztheted magad. Én úgy kezdtem, hogy igazából semmi ritmusérzékem nem volt, és mindig kiestem a tempóból is, ésatöbbi. Azóta már szólóim vannak, tehát, csak akarni kell. :) Ne hagyd, hogy eltántorítsanak ettől, mert a néptánc, és az egész magyar folklór egy több 1000 éves, csodálatos, fejlett dolog. Hajrá, kezdj el nyugodtan járni, élvezni fogod! (hozzátenném, nem mindegy hova, mert vannak rosszabb közösségek is, ezért kell jókat keresni. :) ) 14/F
2018. nov. 15. 23:13
 14/27 anonim ***** válasza:

"Hajrá, kezdj el nyugodtan járni, élvezni fogod!"

Annyira bírom az ilyeneket. Neki tetszik valami, ezért az mindenkinek tetszeni fog.

8 évig néptáncoltam, minden perce szenvedés volt. Volt aki élvezte, volt aki gyűlölte.

És nem attól lesz valaki magyar, hogy szereti ezt az ugrabugrát. Ennyi erővel én meg kijelenthetem, hogy te nem vagy magyar, mert nem ismered az amd gépkarabély felépítését, de még a wm-21 sólyom vadászgép műszski adatait sem tudod. Pedig ez ugyanúgy a történelmünk része.

2018. nov. 16. 07:03
 15/27 veterán vas ***** válasza:

#14!

A táncról alkotott véleményeddel tökéletesen egyetértek, csak a példáid nem az igaziak.

A fölemlített két harci eszköz valóban jelentős szerepet játszott a magyar történelemben, és az is helytálló, hogy mindkettő hazai gyártmány.

Csakhogy:

az AMD-65 az orosz Kalasnyikov alapján készült.

a WM-21 Sólyom tervezésénél, pedig a Fokker CVD repülő paramétereit vették alapul.

Szóval, magyar termékek, de tulajdonképpen "csak" licencek.

A külföldi eredet okán -és a pacifizmus jegyében- talán szerencsésebb lett volna az Unicumot, vagy a Rubik-kockát példaként megemlíteni. ;)

2018. nov. 16. 08:08
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

15#

A magyar néptánc sem magyar találmány. Rengeteget vett át a környező népek és az idők során ránk telepedett birodalmak kultúrájából. Ha megvizsgálod, akkor rengeteg van benne a szláv népek táncaiból, de a török, a német népek táncaiból is fellelhetőek benne elemek.

A haditechnikát pedig azért írtam, mert engem az érdekel, és így állítottam párhuzamba a néptánccal. Ugyanis ha az a válaszoló szereti a néptánzot, akkor evidens, hogy mindenkinek szeretnie kell. Tehát ha én a haditechnikát szeretem, akkor ugye azt is szeretnie kell mindenkinek.

2018. nov. 16. 09:49
 17/27 veterán vas ***** válasza:

Azt mondod, az a legfontosabb kiinduló pont, hogy ki mit szeret?

Akkor legyen a tojásos lecsó, meg a Queen! :D

2018. nov. 16. 14:47
 18/27 anonim ***** válasza:

"Akkor legyen a tojásos lecsó, meg a Queen! :D"

Ebben egyetértünk :D

Én csak azt mondom, hogy a 13-as válaszoló szerint a néptánc egy jó dolog és mindenkinek szeretnie kell, csak azért mert ő is szereti. Ebből a logikából kiindulva a haditechnika jó dolog és mindenknek szeretnie kell, csak azért mert én is szeretem.

Én tudom, hogy attól mert én szeretek valamit az nem lesz rögtön mindenkinek érdekes, de ahogy látod ez néhányaknak meghaladja a képességeit és kijelentik, hogy amit ők szeretnek az jó dolog és mindenkinek szeretnie kell.

2018. nov. 16. 16:54
 19/27 anonim válasza:

Nem tudom, de szerintem még mindig jobb az én véleményem, mint az, hogy gagyi, meg, hogy egy kínszenvedés. Ezekkel a kommentekkel elvesszük a kérdező összes kedvét az egész folklór felé.

Másrészt meg, aki félre akarja érteni, az úgyis félre fogja érteni a válaszomat. Akinek nem inge, ne táncoljon, viszont nem korrekt elvenni valaki kedvét. (és ezzel most nem a szubjektív véleménynyilvánításra gondolok, az megint más dolog :) )

2018. nov. 19. 22:30
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

19#

Amint írtam, én 8 évig néptáncoltam. Leírtam, hogy NEKEM egy kínszenvedés volt. Leírtam, hogy volt aki élvezte, de én és még egy jópáran gyűlöltük és csak nyűg volt. Itt most nincs szó arról, hogy elvesszük-e a kedvét, vagy sem, hanem csak leírtam a véleményem.

De akkor tessék, kérdezek egyet:

Be akarom dugni a kezem egy ipari darálóba, szerinted ez jó dolog?

Aztán nehogy olyat írj, amivel elvennéd az érdeklődésem a húsipari gépek belsejének a tapogatása iránt. Tessék bátorítani, had bontakozzak ki! Majd ha kipróbáltam akkor esetleg én eldöntöm, hogy jó volt-e, de te a személyes véleményed alapján ne akard elvenni a kedvemet tőle.

2018. nov. 19. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!