Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi volt eddig a legnagyobb...

Mi volt eddig a legnagyobb dolog, amivel kiléptetek a komfort zónátokból?

Figyelt kérdés
2018. nov. 6. 09:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
97%
Én mindig is szerettem feszegetni a határaimat, úgy gondolom, hogy a komfortzóna egy baromi káros dolog és a stabilitás sem tartozik a prioritásaim közé, így sokszor hoztam olyan döntéseket, amik kibillentettek a megszokottból. Erre példa az, amikor 17 évesen elstoppoltam egy másik országba egyedül, vagy amikor 19 évesen megszakítottam a kapcsolatot a családommal és társbérletbe költöztem egy másik városba, vagy amikor 23 évesen elköltöztem teljesen egyedül külföldre, kapcsolatok és segítség nélkül. Ez csak 3 példa, de estig sorolhatnám.
2018. nov. 6. 12:31
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Lefogytam 30 kilót, véget vetettem az évek óta rém unalmas kihűlt kapcsolatnak, felszedtem némi izmot, komplett stílus váltás, igényesség. Egy tipikus vesztesből az lehettem amire mindig is vágytam, valaki akin már nem néznek keresztül.
2018. nov. 6. 15:22
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Ráírtam az 5. hozzászólóra, hogy tetszett, amit írt, mert nem tört össze az első kudarcnál. Aztán kiderült számomra, hogy pont annyira utálja a nőket, mint az idejáró fickók többsége. :(
2018. nov. 6. 17:09
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a közelmúltban először buszoztam egyedül, ráadásul több, mint 2 órát egy átszállással. Tudom, nem tűnik nagy dolognak, de egy annyira gátlásos és szorongó ember számára, mint amilyen én vagyok, ez igenis az. Ebben az esetben "rá voltam kényszerülve", mivel csak így láthattam a barátomat, akivel kb. 200km választ el minket egymástól.
2018. nov. 6. 17:19
 15/25 A kérdező kommentje:

Most már leírom én is :)

Nagyon sokáig szorongtam társaságokban, sokszor alig mertem megszólalni, ha már 3 főnél többen voltak körülöttem, akkor már előjött ez a problémám.

Szóval erőt vettem magamon és besegítettem az egyetemen egy önkéntes közösségnek, akik szakemberek segítségével tréninget tartottak a gólyáknak.

Elvállaltam, hogy én is fogok tréninget tartani, az első nap 3 csoporthoz lettem beosztva, mert annyira nem volt ember a feladatra.

Az első csoportnál olyan lámpalázas voltam, végig folyt rólam a víz, a csoport meg csak nézett, hogy mi van velem, elég kínosnak éreztem. :D Aztán a második csoportnál a nap vége felé egyre kevésbé paráztam rá.

Másnap és harmadnap már nagyon lazán ment az egész, mintha soha nem lett volna gondom azzal, hogy 10-20 fős csoportok előtt beszéljek és ez annyira fel lelkesített, hogy a tréning végén lévő záróbeszédet elvállaltam és 300 ember előtt beszélhettem egy kis színpadon.

Nagyon felemelő érzés volt.

2018. nov. 6. 17:24
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az elmúlt 1 évben a túrázás jelentette a kilépést.

Alapból az, hogy elmentem egy haverommal. Majd következőre egyedül, közel 20 km tök egyedül egy erdőben. Majd 40-50 km-eket mentem erdőben egyedül, 40 fokban, simán éjszakába nyúlóan. Előtte évekig csak bent ültem minden hétvégén a gép előtt és azon gondolkoztam, hogy ki kéne menni, de hova? Szóval elég nagy kilépés volt.

Vagy például szilveszterkor gondoltam egyet, éjfélkor kimentem túrázni, tök egyedül szintén. Na az is amennyire félelmetes volt, annyira hangulatos.

2018. nov. 6. 20:00
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

De ilyen volt a munka világa is számomra.

Egyetemet félbehagyva, munka nélkül azt se tudtam mit kezdjek magammal, lépni sem mertem. Hónapokig tartott összeírni az önéletrajzom, és elkezdeni.

Mióta munkám van, azóta viszont szinte vadászom a feladatokat. És bevállalok csomó mindent, olyat is amire azt mondták, nem tudom megcsinálni, arra is azt mondtam, hogy márpedig igen. Régen rettegtem az új feladatoktól, az ismeretlentől, attól, hogy kudarcot vallok. Közben a legnagyobb kudarc ha meg sem próbálja az ember.

Azóta megtanultam, hogy szinte nincs megoldhatatlan feladat, másrészt ha mégis, akkor sem kell szégyenkezni, akkor is van lehetőség segítséget kérni.

Kicsit olyan, mintha gátlásos, szorongó emberként folyton zárt ajtókkal találkoznék, amiken nem merek belépni, bekopogni sem. Mai napig van sok ilyen. De egyre inkább megtanulom, hogy márpedig meg kell nyomni a csengőt. Vagy nagy levegő és "betörni" azon az ajtón, onnantól már nincs visszaút és sokkal egyszerűbb haladni.

2018. nov. 6. 20:10
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Bevállaltam pár képzést.
2018. nov. 6. 20:14
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Eladtam a házat, az autót. Mindent. Az összes pénzt elégettem. Ezt a telefon az utolsó, ami maradt, de ezt a földhöz verem mindjárt. Mert hát konfort zóna.
2018. nov. 6. 21:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Munkával kapcsolatos dolgok. Elvállalni olyan melót amihez egyáltalán nincs affinitásom, majd kialvatlanul letolni 24 órákat. Mindeközben sokszor nem is tudtam otthon aludni.
2018. nov. 7. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!