Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért tartják sokan jobbnak a...

Miért tartják sokan jobbnak a felnőttkort, mint a gyerekkort?

Figyelt kérdés
2018. okt. 14. 21:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez szubjektív. Engem gyerekként a sok korlátozás, az időm mások általi beosztása, a rengeteg elérhetetlen lehetőség zavart. Sokak szerint jobb a "felelőtlen gyerekkor", ugyanakkor ha tudsz élni a lehetőségekkel és valamelyest irányítani az életedet, felnőttként az teljesebb lehet.
2018. okt. 14. 21:37
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, ez szubjektív, én pl inkább lennék újra gyerek. De ha sok embertől ezt hallod, az lehet amiatt van, mert felnőttként te hozhatsz meg minden téged érintő döntést, ami egyfajta szabadság.
2018. okt. 14. 21:56
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőnek megvan a maga szépsége. Én szeretek felnőtt lenni, mert oda megyek, ahova akarok, azt veszek magamnak, amit akarok. Van saját pénzem, nem kell engedélyt kérni esetleg könyörögni, hogy valamit megkapjak.
2018. okt. 14. 22:11
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek a fentiekkel. Én is sokkal jobban szeretek felnőtt lenni, mert a magam ura vagyok. Ha valami nem tetszik, hangot adok neki, kiállok magamért. Gyerekként van ez a "majd a felnőttek jobban tudják, te csak fogadj szót" mentalitás. Na ez nem hiányzik :)

Én nagyon szeretem a függetlenséget és az önállóságot.

2018. okt. 14. 23:30
 5/19 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy 16-18 évesnek lenni a legjobb, akkor már meghozhatsz bizonyos döntéseket önállóan, keretek között ugyan, de szabad vagy, és tartasz már ott agyilag, hogy felfogj fontos dolgokat a világ működésével kapcsolatban, ugyanakkor elnézőbbek veled az emberek, mert "olyan kis fiatal vagy még", és nem várják el, hogy meg tudj állni a saját lábadon. Viszont ha már választani kell, én is szívesebben vagyok felnőtt, mint voltam gyerek. Nagyon régóta nem hallottam, hogy "neked erről még nem lehet véleményed", és ez jól is van így. :D
2018. okt. 15. 00:57
 6/19 nemaRendőrség ***** válasza:
Szex
2018. okt. 15. 06:30
 7/19 A kérdező kommentje:

Állandó fáradtság, szabadidőhiány, kialvatlanság, stressz.

Az ébren töltött idő javarésze a munkahelyen.

21 nap szabim van nekem jelenleg, ennek egy része elmegy kötelezettségekre. Pl ha még tanulsz, a vizsgákra, ha váltani próbálsz, állásinterjúkra. Szerelőkre stb. Fél nap szabi meg nem mindenhol van.

Aggodalom a létbiztonság miatt, szembesülés azzal, hogy hiába spórolsz, nem tudsz félrerakni.

Igen, az ember maga hozza a döntéseit, amik sokszor rosszak.

Én a 8-12 éves koromat illetve az egyetemi éveimet sírom vissza (akkora büfészak volt, hogy a sok zh, 4-5-ös eredmények, TDK mellett is tengernyi időm volt nomeg kialudtam magam).

2018. okt. 15. 08:31
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

#5 Fu, én pont a 16-18 éves koromat utáltam a legjobban. Tinikorra jellemző megfelelési kényszer, önbizalomhiány, klikkesedések a suliban, már nagynak hiszed magad és szeretnél önállóan cselekedni, csak még nem teheted, mert kiskorú vagy.

Most 22 évesen végzős egyetemistaként(plusz mellette heti 15-20 órában dolgozok irodában), úgy gondolom, hogy a legjobb időszak majd az lesz, mikor végre befejezem az egyetemet, mert már kvára unom a 6 éves korom óta tartó tanulást, semmi motivációm nincs már hozzá. A munkával viszont semmi bajom nincs, mert a tudat, hogy pénzt kapok érte, teljesen élvezhetővé teszi.

Szóval érveim a gyerekkor ellen: tanulás, házi feladatok, sosem vagy igazán kikapcsolva, mert mindig ott van az agyadban, hogy “még erre meg arra is kéne tanulni”, nem vagy független, van, hogy annak is tudatában vagy, hogy a szüleid nem jó elvek szerint nevelnek, de nem tehetsz semmit, mert neked kuss van. És nincs még helyes önképed, csak később jössz rá, hogy a menő gyerekek, akikhez akartál gimiben hasonlítani, valóban tök nagy lúzerek, de ezt akkor nem így láttad. Nemis értem, mire mondják a “gondtalan gyerekkort”, ez max 6 éves korodig tart, mert utána az iskola a legnagyobb stressz és gondforrás szerintem, úgy ahogy van.

Felnőttkor: szabadság, függetlenség, munka után kikapcsolsz, mert nem kell vizsgákra tanulni, házikat írni, van saját pénzed, azt is arra költöd, amire akarod. Van önértékelésed, tudod a helyed a világban. Egyedül a nyári szünet lehet érv a gyerekkor mellett, bár én az utóbbi 2 nyarat külföldi munkával töltöttem és egyenesen élveztem is a semmittevés helyett.

2018. okt. 15. 09:11
 9/19 anonim ***** válasza:
Ja, meg a felnőttkor melletti további érv: szex :D
2018. okt. 15. 09:14
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem ragozom, jól leírták előttem, a felnőttkor melletti fő érv a szabadság. Ezt elég jól megfogalmazta Janikovszky Éva: [link]

:)

Azonban számomra a 20-30 éves kor volt a legszabadabb, legfelhőtlenebb időszak. Aztán (pláne, ha az embernek gyereke lesz), már mások problémáit is meg kell oldania, folyamatosan olyan döntéseket kell hozni, amiről fogalma sincs, helyesek-e, és sajnos az idő előrehaladtával elkezdenek a saját szülei is egyre jobban rászorulni – na ez a felnőttség, az ilyen felelősségek már egyáltalán nem kellemesek, gyakran gondolok arra, milyen jó volt a gyerekkorban, mikor a szüleim pakoltak be és ki nyaraláskor, nekik kellett eldönteni, kivegyék-e a mandulámat vagy sem, vagy ők gondoskodtak az idős nagymamáról…

Mindazonáltal el kell fogadni, hogy ez az élet rendje, lehet ezen keseregni, csak nem érdemes, hiszen ezeken a fázisokon minden generáció átmegy, jó esetben nem duzzogva, nem beletörődve vagy megkeresedve, hanem mindig kihozva a maximumot az adott életkorból, élethelyzetből.

2018. okt. 15. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!