Kaptam Szakmai kommunikációs ismeretekből beadandót de nemtudom pontosan mit kezdjek vele? 17L
Jegyre fog menni metakommunikáció témakörben
2 lehetőség közül lehet választani:
1.
Gyűjtsünk olyan példákat a médiából amikor a vizuális hatalomjelzések és az egyéb kommunikációs jelzések "mást üzennek"? Milyen jelentéseltéréseket tudunk elkülöníteni?
2.
Figyeljünk meg egy számunkra idegen szubkultúrát, csoportot, intézményt és irjuk le hatalmi, presztízs,- tekintélyviszonyaikat.
Gyűjtsünk státusjelentő divatelemeket!
Gondoltam egy cikket az újságból elemzek vagy egy intézményt vagy vállalatot tnct
de mivedl jegyre megy nemtudom mi lenne pontosan jó
Valaki tudna segíteni?
Szia 23/F
én így értelmezem,
1. Mit tudunk? a médiából kell anyagot gyűjtened ez lehet írás, kép, videó. Menjünk tovább. Mit keresünk vizuális hatalomjelzéseket. - sokat gondolkodtam, nem is tudtam mi lehet ez. Nekem a propaganda jutott eszembe. Mi még a kitétel? - Mikor mást üzennek. Tehát én arra következtetek, mikor az állami propaganda félrevezeti az embereket. Politikai plakátok - csatlakozz a háborúhoz,építsd a szocializmust szerintem ilyesmikre gondolhat. Vagy lehet szexuális vagy más kulturális utalásokra gondol. Nekem ez a tippeim!
2. szerintem ez könnyebb, pl ha roccker vagy akkor figyeld meg a sznobokat, hippik már nincsenek akkor azt ne :D a hipstereket. Ha vallásos vagy az ateistákat. vagy valami érted. No itt jó pl a Római katolikus anyazsentegyház, a kommunista párt, valami zsidó kibuc, vagy hippi kommuna. Ilyesmi. Hát céget semmiképpen se inkább valami multinacionális vállalatot akkor legyen pl a Tesla,
De itt ahogyan értelmezem, olyan szubkulturát kell elemezned amelyben valamilyen rend van tehát szervezetbe van tömörülve. Lehet egy kibuc, hippi kommuna, szekta elemzése lenne a jobb választás mert azok szubkulturális kötődésűek és szervezeti elemek is vannak benne.
Hallod, inkább mentél volna ápolónőnek!
Annak legalább hasznát venné az ország...
Köszönöm a segítséget
Nehezen de rájöttem nagyjából és beadtam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!