Nagyon megosztó kérdés, de most úgy érzem felteszem. Csak én nem látom azt a mélyszegénységet az országban amiről annyian beszélnek?
A mélyszegénység az itt élő 10 millió emberre van levetítve, és nem arra a pár ezerre aki az ismeretségi körödbe tartozik vagy épp látod az utcán jövet-menet. Ezek az emberek sem úgy vannak elosztva hogy mindenhol közel azonos arányban kellene szegény embereket látnod, közismerten nagy az eltérés az ország keleti és nyugati fele között ahol az átlagkereset különbségeiben is több tízezer forintnyi eltérés van, Szabolcs megye és a főváros között 100 ezer forintnyi a különbség, és nem azért mert arányosan annyival drágább minden Budapesten:
Ez pont olyan, mint más országban a faji, vallási vagy politikai harcok - minket nem érint, szinte tudomást sem veszünk róla amíg valami nagyobb volumenű dolog nem történik. De attól még ott minden nap ölik egymást az emberek, nem csak amikor a hírekbe kerül nálunk. A szegénység is hasonló: attól hogy te nem tapasztalod a saját bőrödön és látod a környezetedben, még létező jelenség.
Nem mindenhol látszik de azért vannak igencsak szegény emberek.
Meg kellene látogatnod néhány Szabolcsi vagy Borsodi falut.
É-Kelet-, Kelet-, Dél-Nyugat Mo.-n találni mélyszegénységet, nagyon is. 1-1 városban, településen vannak olyan részek, utcák, ahol szintén.
Sokan hitelből élnek, van nagy ótójuk, nagy TV-jük, közben meg szenvednek emiatt. De van nagy ótójuk.
Leginkább az egyedülállóakat, az időseket érinti, illetve azokat, akiknek nincs lehetőségük (tovább)tanulni. És persze azokat, akiket egy válás gallyra tett.
Ettől függetlenül nekem is fura ez a rengeteg új ótó, csili-vili házak felhúzása, és annak fenntartásának a mibenléte. Sokáig azt gondoltam, hogy az ótók csak vállalatiak. Na de ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!